Friday November 15th, 2019

Wanneer ben je participatiewaardig?

News

Herken je de volgende fases in je bedrijf? Je bedrijf levert inmiddels toegevoegde waarde. Je bedrijf is uniek, maar niet té uniek en voldoende groot. Of je bedrijf is in Nederland uitgegroeid en je wilt uitrollen naar het buitenland. In deze maar ook andere fases is je bedrijf mogelijk participatiewaardig.

Full article

Innovatiekrediet niet alleen voor startup

News

Wist je dat Innovatiekrediet niet alleen voor startende ondernemingen beschikbaar is? Het is niet alleen voor technische maar ook voor klinische innovaties aan te vragen. Het maximale krediet is maar liefst 10 miljoen euro en is beschikbaar voor zowel MKB als grote ondernemingen. De moeite waard om het eens verder te laten onderzoeken! 

Full article

Even ECFG voorstellen: Philip Beaufort

News

We introduceren graag alle ECFG-collega’s. Dit keer onze nieuwe aanwinst Philip Beaufort.

Full article
Wednesday November 13th, 2019

Vacature Office Manager bij ECFG

News

ECFG zoekt een organisatorische kanjer, reageer snel op de vacature van Office Manager!

Full article
Friday November 8th, 2019

Eindhoven Venture Capital Fund II investeert in Manus VR

News

Manus VR, wereldmarktleider op het gebied van de ontwikkeling, productie en het vermarkten van industriële data-handschoenen, heeft een nieuwe investeerder: Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCF II).

Full article
Monday September 9th, 2019

ECFG begeleidt verkoop van I-Projects aan SOLUTIONS 30

News

Met trots kunnen we melden dat we lead arranger zijn geweest bij de verkoop van I-Projects aan SOLUTIONS 30. Lees hier het persbericht.

Full article
Friday September 6th, 2019

Nieuwe serie: uitdagingen & oplossingen bij elke levensfase

News

Elk bedrijf gaat door verschillende levensfasen. Elke fase heeft zijn eigen uitdagingen en oplossingen. De rode draad is meestal groei. En bij die groei horen ook groeipijnen en risico’s. Bij de overgang naar een volgende fase zitten altijd pijnpunten. In onze dagelijkse praktijk zien we veel van dit soort uitdagingen en ook oplossingen. Deze kennis delen we graag in een nieuwe serie artikelen. Het eerste artikel gaat over:
Uitdaging: innovatie
Oplossing: innovatiekrediet

Full article

Hoe maak je een bedrijf investeringsklaar: stage gating

News

Stagegating is een techniek die een project in duidelijke fasen verdeelt en komt uit de maakindustrie. De techniek wordt vaak toegepast bij innovatie en leent zich ook uitstekend om te werken aan het investeringsklaar maken van een bedrijf. We weten uit de praktijk dat veel informal investors stage gating niet in beeld hebben. 

Full article

Even ECFG voorstellen: Ifrensly Mathilda

News

We introduceren graag de ECFG-collega’s. Dit keer: analyst Ifrensly Mathilda.

Full article

Persbericht: Eindhoven Venture Capital Fund II investeert in VebaBox Cool Solutions

News

VebaBox Cool Solutions, de Udense leverancier van innovatieve oplossingen voor de cold chain, heeft een nieuwe investeerder. Met de investering ondersteunt Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCF II) VebaBox in het verder versterken van haar internationalisering.

Full article
Wednesday June 26th, 2019

Partnership met MK Subsidy: interview met Hans Bloemen

News

Lees het interview met Hans Bloemen over het partnership met MK Subsidy, specialist in subsidieadvies voor techbedrijven.

Full article

Even ECFG voorstellen: Marc Habraken

News

ECFG-adviseur Marc Habraken stelt zich graag aan je voor.

Full article

Hulp bij de overgang naar scale-up? Maak gebruik van het partnership ECFG & NextOEM

News

Waar ECFG zorgt voor concrete begeleiding van ondernemers bij bepaalde vraagstukken, is NextOEM een ‘accelerator’-programma dat ambitieuze ondernemers ondersteunt in hun groei en de ontwikkeling van hun ondernemingsvaardigheden. Een mooi partnership waar je als ondernemer gebruik van kunt maken. Er zijn bovendien nog een paar plekken vrij voor de nieuwe circle in september in Eindhoven.

Full article
Monday March 25th, 2019

Persbericht: CytoSMART haalt 5,2 miljoen euro op voor productinnovatie en groei

News

CytoSMART, de Eindhovense ontwikkelaar en fabrikant van digitale microscopen voor het monitoren van celkweekprocessen, ontvangt een groeifinanciering van 5,2 miljoen euro. Nieuwe investeerder Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCFII) investeert samen met huidige investeerders Holland Capital en BOM Brabant Ventures.

Full article
Friday March 22nd, 2019

Even ECFG voorstellen: Ingrid Lenssen

News

We stellen graag de ECFG-adviseurs aan je voor. Deze keer: Ingrid Lenssen.

Full article

Terugblik Masterclass Investeren: hoe vind je de balans tussen risico en reward?

News

Op 13 februari vond de Masterclass Investeren plaats. Lees de terugblik en 10 conclusies van het assessment.

Full article

Case Venture Capital: we zijn in staat een bedrijf te laten groeien

News

Ruben Baijens vertelt over de ECFG-manier in deze Venture Capital case. Duidelijk en transparant. ECFG helpt bij elke groeifase en wordt vaak gezien als de smeerolie.

Full article

Structuurrisico’s: 5 tips bij onderlinge (intercompany) financieringen

News

In een bedrijf loop je talloze risico’s, waaronder (verborgen) structuurrisico’s. Deze uiten zich vaak pas wanneer er zich iets bijzonders voordoet. En dan kan het ingewikkeld zijn om er iets aan te veranderen. Kijk daarom eens kritisch naar de structuur van je bedrijf.

Full article
Friday February 1st, 2019

Het opzetten van rapportages in 4 stappen

News

Om te kunnen meten zijn periodieke rapportages nodig. We leggen je graag uit in welke vier stappen je deze rapportages opzet.

Full article

Case Investment Services: passie & persoonlijke gesprekken

News

In deze case delen we graag hoe we een klant hebben geholpen vanuit investment services. Wat zijn vraagstuk was, hoe we daar mee om zijn gegaan en wat het resultaat was.

Full article

Even ECFG voorstellen: Aron Vromans

News

We stellen de ECFG-adviseurs graag aan je voor. Deze keer: Aron Vromans.

Full article

Blik op 2019: tegen de stroom in

News

Er wordt veel gewaarschuwd voor een volgende crisis. Als we dat maar vaak genoeg zeggen wordt het een selffulfilling prophecy. ECFG heeft hier een duidelijke mening over. We horen graag jouw visie.

Full article
Friday December 21st, 2018

EVCF II doet eerste investering onder Seed Capital-regeling en participeert met VDL in Eventbridge

News

EVCFII, het investeringsfonds van ECFG, heeft zijn eerste investering gedaan onder de Seed Capital-regeling van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Samen met VDL Participatie investeert EVCF II in Eventbridge uit Eindhoven. Met deze investering kan Eventbridge de volgende stap zetten die nodig is om te groeien.

Full article
Sunday December 16th, 2018

Uitnodiging Masterclass Investeren: hoe vind je de balans tussen risico en reward?

News

Hoe moet je als investeerder kijken naar een bedrijf en wanneer is het de investering waard? Schrijf je in voor de masterclass investeren.

Full article

Mezzanine: kostbare lening of voordelige equity?

News

Mezzanine is een financieringsvorm die uitkomst kan bieden. Het is een vorm van direct lending waarbij professionele leningsfondsen direct aan bedrijven lenen zonder tussenkomst van banken.

Full article

Toegekende RvO-regeling operationeel: nog meer kansen voor ondernemers

News

De toezegging vanuit de Seed Capital regeling voor het nieuwste investeringsfonds EVCFII geeft ECFG meer armslag. Doordat we verder kunnen gaan in transacties biedt dit ondernemers nog meer kansen. Met de Seed Capital regeling ondersteunt de overheid innovatieve ondernemingen op technologisch en creatief gebied bij het verkrijgen van risicokapitaal.

Full article
Tuesday November 6th, 2018

Eindhoven Venture Capital Fund II completes its first investment

News

The newly started investment fund of ECFG, Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCF II), has completed its first investment: Equflow in Oss. With this investment Equflow can accelerate its growth.

Full article
Monday November 5th, 2018

AAA-LUX start vestiging in Maleisië

News

AAA-LUX, een van onze participaties, actief in de verlichtingssector, start een vestiging in Maleisië. De investering is mede mogelijk gemaakt door een financiering van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.RvO.nl) en stelt AAA-LUX in staat om een nieuwe productiefaciliteit te openen in Klang, Maleisië. Wij zijn trots op deze mooie stap van AAA-LUX en feliciteren hen daar van harte mee!

Full article
Friday November 2nd, 2018

Intellectueel eigendom: een bonus of een malus

News

Het Intellectuele Eigendom of Intellectual Property (IP) hoort een toegevoegde waarde te zijn voor een onderneming. Dit betekent dat als je IP opbouwt en je er op termijn geld van wilt maken, er meer moet uitkomen dat erin gestopt is. Dat is nogal lastig, want IP is vaak voorsorteren op de toekomst. Lees de tips: hoe ga je om met Intellectual Property?

Full article

Meten is weten

News

Als het goed gaat met je bedrijf, voel je geen noodzaak om in je cijfers te duiken. Maar hoe voorkom je dat je te laat bent om bij te sturen? Hoe werk je toe naar continu inzicht?

Full article
Sunday September 23rd, 2018

Nieuw: investment services

News

Je bent in een participatie gestapt maar wilt niet voor alles rechtstreeks aangesproken worden. Je wilt je handen vrij hebben en niet teveel bezig zijn met administratieve of juridische zaken. Vooral bezig zijn met waar je echt energie van krijgt en waar je goed in bent. Een oplossing is om het beheer, de administratieve en juridische zaken uit te besteden: investment services.

Full article

In 9 stappen een succesvolle verkoop van je bedrijf: nu starten om in 2019 klaar te zijn

News

Je denkt aan het verkopen van je bedrijf? Ga op de stoel van de koper zitten en start nu met het verkoopproces om in 2019 klaar te zijn. In onze dagelijkse praktijk merken we dat men vaak niet in de gaten heeft wat er allemaal komt kijken bij het verkopen van je bedrijf. We zetten daarom de 9 stappen voor een succesvol verkooptraject op een rijtje.

Full article

Oproep: is jouw bedrijf klaar voor de volgende groeistap?

News

Is jouw bedrijf klaar voor de volgende groeistap? Het nieuwe investeringsfonds EVCFII is open! We zoeken (jonge) ondernemingen, actief in de industriële sectoren, die op basis van een onderscheidend business model snel willen doorgroeien. En die voor verdere expansie meer financiering, ervaring, hands-on support en netwerk nodig hebben.

Full article
Friday July 6th, 2018

ECFG krijgt toekenning Seed Capital regeling

News

ECFG is trots dat een bijdrage is toegezegd vanuit de Seed Capital regeling voor het Eindhoven Venture Capital Fund II door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. ECFG lanceerde dit nieuwe investeringsfonds in april. De toekenning heeft alles te maken met de nieuwe Brainport Nationale Actieagenda.

Full article
Thursday April 19th, 2018

Press release: new investment fund EVCF II will start

News

Today, the new investment fund of ECFG (Eindhoven Corporate Finance Group BV) will start: EVCF II. In the first closing round of this Eindhoven Venture Capital Fund II, fourteen investors brought in a capital of € 12 million. This fund capital can be extended to € 30 million in the upcoming 12 months. With this capital, the new fund will make 16 investments in SME-enterprises in the smart industry sector in the South-East of Brabant during the coming five years. Regional investors like the VDL Group, family office OtterBrabant Beheer and BOM Ventures are participating in the fund.

Full article

Subscribe to our newsletter

ECFG sends out an email-newsletter on a regular basis. Subscribe now and be the first to receive news and interesting articles.

Stay up to date!

Subscribe to our newsletter by filling out the form below.

One moment please...

Thanks! You are now signed up for our newsletter.