06/11/18

Eindhoven Venture Capital Fund II doet eerste investering

News

Het nieuwste investeringsfonds van ECFG, Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCFII), heeft zijn eerste investering gedaan. Het gaat om Equflow uit Oss. Met deze investering kan Equflow de slag gaan maken die nodig is om op te schalen en te groeien.

Volledig artikel
05/11/18

AAA-LUX start vestiging in Maleisië

News

AAA-LUX, een van onze participaties, actief in de verlichtingssector, start een vestiging in Maleisië. De investering is mede mogelijk gemaakt door een financiering van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.RvO.nl) en stelt AAA-LUX in staat om een nieuwe productiefaciliteit te openen in Klang, Maleisië. Wij zijn trots op deze mooie stap van AAA-LUX en feliciteren hen daar van harte mee!

Volledig artikel
02/11/18

Intellectueel eigendom: een bonus of een malus

News

Het Intellectuele Eigendom of Intellectual Property (IP) hoort een toegevoegde waarde te zijn voor een onderneming. Dit betekent dat als je IP opbouwt en je er op termijn geld van wilt maken, er meer moet uitkomen dat erin gestopt is. Dat is nogal lastig, want IP is vaak voorsorteren op de toekomst. Lees de tips: hoe ga je om met Intellectual Property?

Volledig artikel

Meten is weten

News

Als het goed gaat met je bedrijf, voel je geen noodzaak om in je cijfers te duiken. Maar hoe voorkom je dat je te laat bent om bij te sturen? Hoe werk je toe naar continu inzicht?

Volledig artikel
23/09/18

Nieuw: investment services

News

Je bent in een participatie gestapt maar wilt niet voor alles rechtstreeks aangesproken worden. Je wilt je handen vrij hebben en niet teveel bezig zijn met administratieve of juridische zaken. Vooral bezig zijn met waar je echt energie van krijgt en waar je goed in bent. Een oplossing is om het beheer, de administratieve en juridische zaken uit te besteden: investment services.

Volledig artikel

In 9 stappen een succesvolle verkoop van je bedrijf: nu starten om in 2019 klaar te zijn

News

Je denkt aan het verkopen van je bedrijf? Ga op de stoel van de koper zitten en start nu met het verkoopproces om in 2019 klaar te zijn. In onze dagelijkse praktijk merken we dat men vaak niet in de gaten heeft wat er allemaal komt kijken bij het verkopen van je bedrijf. We zetten daarom de 9 stappen voor een succesvol verkooptraject op een rijtje.

Volledig artikel

Oproep: is jouw bedrijf klaar voor de volgende groeistap?

News

Is jouw bedrijf klaar voor de volgende groeistap? Het nieuwe investeringsfonds EVCFII is open! We zoeken (jonge) ondernemingen, actief in de industriële sectoren, die op basis van een onderscheidend business model snel willen doorgroeien. En die voor verdere expansie meer financiering, ervaring, hands-on support en netwerk nodig hebben.

Volledig artikel
06/07/18

ECFG krijgt toekenning Seed Capital regeling

News

ECFG is trots dat een bijdrage is toegezegd vanuit de Seed Capital regeling voor het Eindhoven Venture Capital Fund II door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. ECFG lanceerde dit nieuwe investeringsfonds in april. De toekenning heeft alles te maken met de nieuwe Brainport Nationale Actieagenda.

Volledig artikel
19/04/18

Persbericht: Nieuw investeringsfonds EVCF II van start

News

Vandaag gaat het nieuwste investeringsfonds van ECFG (Eindhoven Corporate Finance Group BV) van start: EVCF II. In deze eerste closing van dit Eindhoven Venture Capital Fund II hebben veertien investeerders € 12 miljoen bijeengebracht. Het fondskapitaal kan komende 12 maanden nog worden uitgebreid tot € 30 miljoen. Met dit geld zal het nieuwe fonds de komende vijf jaar zestien investeringen doen in MKB-bedrijven in Zuidoost-Brabant in de smart industry-sector. Naast regionale investeerders participeren VDL Groep, o.a. family office OtterBrabant Beheer en BOM Brabant Ventures.

Volledig artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!