19 januari

Nieuw jaar: tijd om na te denken over het verkoop klaar maken van je bedrijf

Het nieuwe jaar is een moment om na te denken over het verkoop klaar maken van je bedrijf. Het verkoop klaar maken is onderdeel van een strategie naar een succesvolle exit. Hierbij draait het om verdere waardecreatie van je bedrijf. De waardering wordt met name bepaald door voorspelbare vrije kasstromen en risicoprofiel.

Verder lezen...
19 januari

De rol van de Controller

De Engelse vakterm ‘control’, wat in het Nederlands ‘beheersing’ betekent, wordt nogal eens verward met de Nederlandse term ‘controle’. Wat is het doel van de controllersfunctie? En waarom ontbreekt deze vaak bij zowel start-ups als scale-ups terwijl deze van groot belang is?

Verder lezen...
19 januari

Uitdagingen & oplossingen: vroegefasefinanciering

Hoe financier je onderzoek naar de slagingskans van je idee? Hoe onderzoek je commerciële concepten? Hoe onderzoek je voor welke markt je product geschikt is? En hoe ontwikkel je licenties? Wellicht is de vroegefasefinanciering een oplossing.

Verder lezen...
19 januari

Even ECFG voorstellen: Mark Bulsink

We stellen graag de ECFG-collega’s aan je voor. Dit keer Mark Bulsink.

Verder lezen...
15 november

Wanneer ben je participatiewaardig?

Herken je de volgende fases in je bedrijf? Je bedrijf levert inmiddels toegevoegde waarde. Je bedrijf is uniek, maar niet té uniek en voldoende groot. Of je bedrijf is in Nederland uitgegroeid en je wilt uitrollen naar het buitenland. In deze maar ook andere fases is je bedrijf mogelijk participatiewaardig.

Verder lezen...
15 november

Innovatiekrediet niet alleen voor startup

Wist je dat Innovatiekrediet niet alleen voor startende ondernemingen beschikbaar is? Het is niet alleen voor technische maar ook voor klinische innovaties aan te vragen. Het maximale krediet is maar liefst 10 miljoen euro en is beschikbaar voor zowel MKB als grote ondernemingen. De moeite waard om het eens verder te laten onderzoeken! 

Verder lezen...
15 november

Even ECFG voorstellen: Philip Beaufort

We introduceren graag alle ECFG-collega’s. Dit keer onze nieuwe aanwinst Philip Beaufort.

Verder lezen...
13 november

Vacature Office Manager bij ECFG

ECFG zoekt een organisatorische kanjer, reageer snel op de vacature van Office Manager!

Verder lezen...
8 november

Eindhoven Venture Capital Fund II investeert in Manus VR

Manus VR, wereldmarktleider op het gebied van de ontwikkeling, productie en het vermarkten van industriële data-handschoenen, heeft een nieuwe investeerder: Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCF II).

Verder lezen...
9 september

ECFG begeleidt verkoop van I-Projects aan SOLUTIONS 30

Met trots kunnen we melden dat we lead arranger zijn geweest bij de verkoop van I-Projects aan SOLUTIONS 30. Lees hier het persbericht.

Verder lezen...

Archive

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!