15/11/19

Wanneer ben je participatiewaardig?

News

Herken je de volgende fases in je bedrijf? Je bedrijf levert inmiddels toegevoegde waarde. Je bedrijf is uniek, maar niet té uniek en voldoende groot. Of je bedrijf is in Nederland uitgegroeid en je wilt uitrollen naar het buitenland. In deze maar ook andere fases is je bedrijf mogelijk participatiewaardig.

Volledig artikel

Innovatiekrediet niet alleen voor startup

News

Wist je dat Innovatiekrediet niet alleen voor startende ondernemingen beschikbaar is? Het is niet alleen voor technische maar ook voor klinische innovaties aan te vragen. Het maximale krediet is maar liefst 10 miljoen euro en is beschikbaar voor zowel MKB als grote ondernemingen. De moeite waard om het eens verder te laten onderzoeken! 

Volledig artikel

Even ECFG voorstellen: Philip Beaufort

News

We introduceren graag alle ECFG-collega’s. Dit keer onze nieuwe aanwinst Philip Beaufort.

Volledig artikel
13/11/19

Vacature Office Manager bij ECFG

News

ECFG zoekt een organisatorische kanjer, reageer snel op de vacature van Office Manager!

Volledig artikel
08/11/19

Eindhoven Venture Capital Fund II investeert in Manus VR

News

Manus VR, wereldmarktleider op het gebied van de ontwikkeling, productie en het vermarkten van industriële data-handschoenen, heeft een nieuwe investeerder: Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCF II).

Volledig artikel
09/09/19

ECFG begeleidt verkoop van I-Projects aan SOLUTIONS 30

News

Met trots kunnen we melden dat we lead arranger zijn geweest bij de verkoop van I-Projects aan SOLUTIONS 30. Lees hier het persbericht.

Volledig artikel
06/09/19

Nieuwe serie: uitdagingen & oplossingen bij elke levensfase

News

Elk bedrijf gaat door verschillende levensfasen. Elke fase heeft zijn eigen uitdagingen en oplossingen. De rode draad is meestal groei. En bij die groei horen ook groeipijnen en risico’s. Bij de overgang naar een volgende fase zitten altijd pijnpunten. In onze dagelijkse praktijk zien we veel van dit soort uitdagingen en ook oplossingen. Deze kennis delen we graag in een nieuwe serie artikelen. Het eerste artikel gaat over:
Uitdaging: innovatie
Oplossing: innovatiekrediet

Volledig artikel

Hoe maak je een bedrijf investeringsklaar: stage gating

News

Stagegating is een techniek die een project in duidelijke fasen verdeelt en komt uit de maakindustrie. De techniek wordt vaak toegepast bij innovatie en leent zich ook uitstekend om te werken aan het investeringsklaar maken van een bedrijf. We weten uit de praktijk dat veel informal investors stage gating niet in beeld hebben. 

Volledig artikel

Even ECFG voorstellen: Ifrensly Mathilda

News

We introduceren graag de ECFG-collega’s. Dit keer: analyst Ifrensly Mathilda.

Volledig artikel

Persbericht: Eindhoven Venture Capital Fund II investeert in VebaBox Cool Solutions

News

VebaBox Cool Solutions, de Udense leverancier van innovatieve oplossingen voor de cold chain, heeft een nieuwe investeerder. Met de investering ondersteunt Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCF II) VebaBox in het verder versterken van haar internationalisering.

Volledig artikel
26/06/19

Partnership met MK Subsidy: interview met Hans Bloemen

News

Lees het interview met Hans Bloemen over het partnership met MK Subsidy, specialist in subsidieadvies voor techbedrijven.

Volledig artikel

Even ECFG voorstellen: Marc Habraken

News

ECFG-adviseur Marc Habraken stelt zich graag aan je voor.

Volledig artikel

Hulp bij de overgang naar scale-up? Maak gebruik van het partnership ECFG & NextOEM

News

Waar ECFG zorgt voor concrete begeleiding van ondernemers bij bepaalde vraagstukken, is NextOEM een ‘accelerator’-programma dat ambitieuze ondernemers ondersteunt in hun groei en de ontwikkeling van hun ondernemingsvaardigheden. Een mooi partnership waar je als ondernemer gebruik van kunt maken. Er zijn bovendien nog een paar plekken vrij voor de nieuwe circle in september in Eindhoven.

Volledig artikel
25/03/19

Persbericht: CytoSMART haalt 5,2 miljoen euro op voor productinnovatie en groei

News

CytoSMART, de Eindhovense ontwikkelaar en fabrikant van digitale microscopen voor het monitoren van celkweekprocessen, ontvangt een groeifinanciering van 5,2 miljoen euro. Nieuwe investeerder Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCFII) investeert samen met huidige investeerders Holland Capital en BOM Brabant Ventures.

Volledig artikel
22/03/19

Even ECFG voorstellen: Ingrid Lenssen

News

We stellen graag de ECFG-adviseurs aan je voor. Deze keer: Ingrid Lenssen.

Volledig artikel

Terugblik Masterclass Investeren: hoe vind je de balans tussen risico en reward?

News

Op 13 februari vond de Masterclass Investeren plaats. Lees de terugblik en 10 conclusies van het assessment.

Volledig artikel

Case Venture Capital: we zijn in staat een bedrijf te laten groeien

News

Ruben Baijens vertelt over de ECFG-manier in deze Venture Capital case. Duidelijk en transparant. ECFG helpt bij elke groeifase en wordt vaak gezien als de smeerolie.

Volledig artikel

Structuurrisico’s: 5 tips bij onderlinge (intercompany) financieringen

News

In een bedrijf loop je talloze risico’s, waaronder (verborgen) structuurrisico’s. Deze uiten zich vaak pas wanneer er zich iets bijzonders voordoet. En dan kan het ingewikkeld zijn om er iets aan te veranderen. Kijk daarom eens kritisch naar de structuur van je bedrijf.

Volledig artikel
01/02/19

Het opzetten van rapportages in 4 stappen

News

Om te kunnen meten zijn periodieke rapportages nodig. We leggen je graag uit in welke vier stappen je deze rapportages opzet.

Volledig artikel

Case Investment Services: passie & persoonlijke gesprekken

News

In deze case delen we graag hoe we een klant hebben geholpen vanuit investment services. Wat zijn vraagstuk was, hoe we daar mee om zijn gegaan en wat het resultaat was.

Volledig artikel

Even ECFG voorstellen: Aron Vromans

News

We stellen de ECFG-adviseurs graag aan je voor. Deze keer: Aron Vromans.

Volledig artikel

Blik op 2019: tegen de stroom in

News

Er wordt veel gewaarschuwd voor een volgende crisis. Als we dat maar vaak genoeg zeggen wordt het een selffulfilling prophecy. ECFG heeft hier een duidelijke mening over. We horen graag jouw visie.

Volledig artikel
21/12/18

EVCF II doet eerste investering onder Seed Capital-regeling en participeert met VDL in Eventbridge

News

EVCFII, het investeringsfonds van ECFG, heeft zijn eerste investering gedaan onder de Seed Capital-regeling van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO). Samen met VDL Participatie investeert EVCF II in Eventbridge uit Eindhoven. Met deze investering kan Eventbridge de volgende stap zetten die nodig is om te groeien.

Volledig artikel
16/12/18

Uitnodiging Masterclass Investeren: hoe vind je de balans tussen risico en reward?

News

Hoe moet je als investeerder kijken naar een bedrijf en wanneer is het de investering waard? Schrijf je in voor de masterclass investeren.

Volledig artikel

Mezzanine: kostbare lening of voordelige equity?

News

Mezzanine is een financieringsvorm die uitkomst kan bieden. Het is een vorm van direct lending waarbij professionele leningsfondsen direct aan bedrijven lenen zonder tussenkomst van banken.

Volledig artikel

Toegekende RvO-regeling operationeel: nog meer kansen voor ondernemers

News

De toezegging vanuit de Seed Capital regeling voor het nieuwste investeringsfonds EVCFII geeft ECFG meer armslag. Doordat we verder kunnen gaan in transacties biedt dit ondernemers nog meer kansen. Met de Seed Capital regeling ondersteunt de overheid innovatieve ondernemingen op technologisch en creatief gebied bij het verkrijgen van risicokapitaal.

Volledig artikel
06/11/18

Eindhoven Venture Capital Fund II doet eerste investering

News

Het nieuwste investeringsfonds van ECFG, Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCFII), heeft zijn eerste investering gedaan. Het gaat om Equflow uit Oss. Met deze investering kan Equflow de slag gaan maken die nodig is om op te schalen en te groeien.

Volledig artikel
05/11/18

AAA-LUX start vestiging in Maleisië

News

AAA-LUX, een van onze participaties, actief in de verlichtingssector, start een vestiging in Maleisië. De investering is mede mogelijk gemaakt door een financiering van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (www.RvO.nl) en stelt AAA-LUX in staat om een nieuwe productiefaciliteit te openen in Klang, Maleisië. Wij zijn trots op deze mooie stap van AAA-LUX en feliciteren hen daar van harte mee!

Volledig artikel
02/11/18

Intellectueel eigendom: een bonus of een malus

News

Het Intellectuele Eigendom of Intellectual Property (IP) hoort een toegevoegde waarde te zijn voor een onderneming. Dit betekent dat als je IP opbouwt en je er op termijn geld van wilt maken, er meer moet uitkomen dat erin gestopt is. Dat is nogal lastig, want IP is vaak voorsorteren op de toekomst. Lees de tips: hoe ga je om met Intellectual Property?

Volledig artikel

Meten is weten

News

Als het goed gaat met je bedrijf, voel je geen noodzaak om in je cijfers te duiken. Maar hoe voorkom je dat je te laat bent om bij te sturen? Hoe werk je toe naar continu inzicht?

Volledig artikel
23/09/18

Nieuw: investment services

News

Je bent in een participatie gestapt maar wilt niet voor alles rechtstreeks aangesproken worden. Je wilt je handen vrij hebben en niet teveel bezig zijn met administratieve of juridische zaken. Vooral bezig zijn met waar je echt energie van krijgt en waar je goed in bent. Een oplossing is om het beheer, de administratieve en juridische zaken uit te besteden: investment services.

Volledig artikel

In 9 stappen een succesvolle verkoop van je bedrijf: nu starten om in 2019 klaar te zijn

News

Je denkt aan het verkopen van je bedrijf? Ga op de stoel van de koper zitten en start nu met het verkoopproces om in 2019 klaar te zijn. In onze dagelijkse praktijk merken we dat men vaak niet in de gaten heeft wat er allemaal komt kijken bij het verkopen van je bedrijf. We zetten daarom de 9 stappen voor een succesvol verkooptraject op een rijtje.

Volledig artikel

Oproep: is jouw bedrijf klaar voor de volgende groeistap?

News

Is jouw bedrijf klaar voor de volgende groeistap? Het nieuwe investeringsfonds EVCFII is open! We zoeken (jonge) ondernemingen, actief in de industriële sectoren, die op basis van een onderscheidend business model snel willen doorgroeien. En die voor verdere expansie meer financiering, ervaring, hands-on support en netwerk nodig hebben.

Volledig artikel
06/07/18

ECFG krijgt toekenning Seed Capital regeling

News

ECFG is trots dat een bijdrage is toegezegd vanuit de Seed Capital regeling voor het Eindhoven Venture Capital Fund II door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. ECFG lanceerde dit nieuwe investeringsfonds in april. De toekenning heeft alles te maken met de nieuwe Brainport Nationale Actieagenda.

Volledig artikel
19/04/18

Persbericht: Nieuw investeringsfonds EVCF II van start

News

Vandaag gaat het nieuwste investeringsfonds van ECFG (Eindhoven Corporate Finance Group BV) van start: EVCF II. In deze eerste closing van dit Eindhoven Venture Capital Fund II hebben veertien investeerders € 12 miljoen bijeengebracht. Het fondskapitaal kan komende 12 maanden nog worden uitgebreid tot € 30 miljoen. Met dit geld zal het nieuwe fonds de komende vijf jaar zestien investeringen doen in MKB-bedrijven in Zuidoost-Brabant in de smart industry-sector. Naast regionale investeerders participeren VDL Groep, o.a. family office OtterBrabant Beheer en BOM Brabant Ventures.

Volledig artikel

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!