Corona & de aanpak van ECFG

Het lijkt misschien heel voor de hand liggend, maar volgens ons is de eenvoudige – en tegelijkertijd ook bijzonder complexe – sleutel tot het omgaan met de strijd tegen het Coronavirus om anders te denken.

 

De overheidsmaatregelen worden nog dagelijks aangevuld en bijgesteld. En de consequenties zijn uiteraard per branche verschillend. We zien bij onze participaties en klanten dat op dit moment nog een groot deel van de orderportefeuille wordt uitgeleverd. Of de situatie drastisch verslechtert, is deels afhankelijk van hoe lang de situatie aanhoudt. Dat het effect heeft op omzet- en rendementsverwachtingen is duidelijk.

 

Wij adviseren ondernemers om anders te denken. Denk ook in kansen en niet alleen in risico’s. Door simpelweg onderstaande vragen te beantwoorden, dwing je jezelf alvast om na te denken:

  • In hoeverre zien jullie dat het aantal orders terugloopt of dat orders worden uitgesteld?
  • Zijn er voor jullie relevante beurzen gecanceld?
  • Wat is de verwachte financiële impact?
  • Welke maatregelen hebben jullie als onderneming genomen?
  • Welke andere effecten ervaren jullie?

 

Door nu te zorgen dat je je logistieke en verkoopproces op orde hebt, kun je er (deels) voor zorgen dat uitstel van orders geen afstel wordt. Het is een uitdaging, dat realiseren we ons bijzonder goed, maar samen moeten we ervoor zorgen dat de handel zoveel mogelijk doorgaat.

 

Kennis delen & anders denken

Kunnen we je helpen bij het anders denken? Kunnen we onze kennis met je delen? Laat het ons weten, we helpen je graag. Neem contact op met Hans Bloemen (via 06 516 15 425 of ) of met Ruben Baijens (, 06 250 51 541).

back

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!