Eindhoven Venture Capital Fund II doet eerste investering

Het nieuwste investeringsfonds van ECFG, Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCFII), heeft zijn eerste investering gedaan. Het gaat om Equflow uit Oss. Met deze investering kan Equflow de slag gaan maken die nodig is om op te schalen en te groeien.

Equflow heeft jarenlang geïnvesteerd in de ontwikkeling van haar specialistische product en het zet de eerste stappen op de markt. Zij produceert disposable, single use flowmeters voor vloeistoffen. Het gaat om een meetelement voor eenmalig gebruik, zodat altijd steriel en geijkt kan worden gewerkt. Dit levert een enorme besparing op in tijd en kosten. De toepassingsmogelijkheden zijn zeer divers maar vooral bedoeld voor de medische, biotech en biofarmaceutische industrie. Intussen is een aantal grote spelers overtuigd van de producten van Equflow.

Ruben Baijens, ECFG: “De fase waar Equflow in zit, past precies bij ons nieuwste investeringsfonds. Dit is bedoeld om innovatieve bedrijven te helpen bij volgende groeistap. Het doel van ECFG is om bedrijven in het technologische ecosysteem van de regio te laten groeien, ‘schouder-aan-schouder’ met de ondernemer(s). Het gaat niet alleen om geld, maar ook om kennis en ervaring. Zo zorgen we samen voor echte meerwaarde.”

Daniel van Beek, Equflow: “ECFG heeft ons al jaren gevolgd, was enthousiast over waar we naartoe wilden en wat we tot dat moment bereikt hadden. Voor ons is het belangrijk dat het gaat om een partij die we kennen en dat ik een persoonlijke klik heb met de mensen van ECFG. Integer en met goede bedoelingen. De investering maakt het ons mogelijk om verder te professionaliseren, denk bijvoorbeeld aan ISO-certificering die belangrijk is voor grote, internationale klanten. Verder kunnen we nu zorgen voor de uitbreiding in o.a. capaciteit en voorraden. Ik heb het vertrouwen dat we een mooi bedrijf hebben staan, dat de investering uit EVCFII ons verder brengt en dat ECFG met ons meedenkt in de richting, de strategie en bij onze uitdagingen om die groei ook echt te realiseren.”

Eindhoven Venture Capital Fund II BV (EVCF II) is een investeringsfonds dat (jonge) hightech-‘maakbedrijven’ helpt om snel door te groeien. Het fonds is op 1 juli 2018 van start gegaan en richt zich op bedrijven die de startfase zijn ontgroeid en zich inmiddels hebben bewezen. Maar voor verdere expansie is nieuwe financiering en zakelijke bijstand noodzakelijk. EVCF II neemt een minderheidsbelang (eventueel in combinatie met leningen) in dergelijke bedrijven en stelt daarnaast actief kennis en ervaring ter beschikking.

Het investeringskapitaal voor EVCF II voor de eerste closing is bijeengebracht door in totaal veertien investeerders. Dit zijn regionale partijen waaronder ondernemers(-families) en family offices. Met het doelvermogen van € 30 miljoen beoogt het fonds de komende vijf jaar in totaal zestien investeringen te doen.

back

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!