Eindhoven Venture Capital Fund II investeert in Manus VR

Eindhoven, 8 november 2019 – Manus VR, wereldmarktleider op het gebied van de ontwikkeling, productie en het vermarkten van industriële data-handschoenen, heeft een nieuwe investeerder. Met de steun van Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCF II) zal Manus investeren in verdere productontwikkeling en het versterken van de internationale sales en marketing. EVCF II is een investeringsfonds van ECFG.

 

Manus VR is opgericht in 2014. Nadat gestart is met een focus op de consumentenmarkt, is in 2017 besloten de focus te verleggen naar de zakelijke markt. De afgelopen jaren is onder andere geïnvesteerd in VR-handschoenen van hoge kwaliteit en comfort, gebruiksgemak en in softwareoplossingen. Tevens zijn partnerships aangegaan met wereldwijd toonaangevende spelers op het gebied van virtual reality en augmented reality. Het gebruik van VR en AR door bedrijven wordt elk jaar populairder. Voornamelijk vanwege de mogelijkheid om aanzienlijk kosten te verlagen, bijvoorbeeld door werknemerstrainingen virtueel uit te voeren. De Manus VR-handschoenen zijn reeds geïmplementeerd door grote cliënten zoals NASA, Daimler en Volkswagen. Op 14 en 15 november stelt Manus VR haar succesvolle Prime Series voor tijdens de VR-days in Amsterdam.

 

Hans Bloemen, managing director ECFG: “We hebben het volste vertrouwen in het bedrijf, de ondernemers en het management. Het product is uniek en toonaangevend. Het is knap wat er in de afgelopen periode is neergezet en ik geloof oprecht dat de investering van ons fonds Manus naar de volgende fase gaat brengen. De fase waar Manus zich in bevindt sluit goed aan bij de investeringsfocus van EVCF II. Het fonds heeft tot doel de versnelde groei van bedrijven in het technologische ecosysteem van de Brainport-regio te faciliteren, waarbij we ‘zij aan zij’ met de ondernemers en andere aandeelhouders opereren. Het gaat dan niet alleen om geld, maar ook om kennis en ervaring. Dit is hoe we samen echte toegevoegde waarde realiseren. Overigens is Manus de vijfde participatie van ons fonds in vijftien maanden tijd.”

 

Bart Loosman, CEO Manus VR: “Wij zijn zeer tevreden met ECFG als nieuwe investeerder, er is een duidelijk gezamenlijk belang om Manus te laten groeien en ECFG is een echte hands-on partner. De ambities zijn altijd hoog geweest en met deze investering staat ons niets meer in de weg om onze visie realiteit te maken.”

back

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!