Even ECFG voorstellen: Ingrid Lenssen

Even voorstellen
Ik ben Ingrid Lenssen, 43 jaar en woon in Eindhoven met mijn 2 kinderen van 11 en 9 jaar. Mijn werkervaring heb ik opgedaan bij Ernst & Young, General Electric en diverse banken en energiebedrijven in het noorden en westen van het land. De combinatie van veranderingen in systemen, processen, finance en het managen van mensen geeft mij energie.

Hoe lang ben je aan ECFG verbonden en waarvoor kun je vooral bij jou aankloppen?
Intussen ben ik mijn eigen bedrijf My-ROOTS gestart, waarin ik mensen coach die hun team succesvol willen maken in een sterk veranderende omgeving. Door netwerkgesprekken leerde ik ECFG kennen. Sinds mei 2018 werken we samen. Deze samenwerking brengt mijn kennis en ervaring bij grote bedrijven weer in een nieuw daglicht om jonge ondernemingen verder te helpen.

Waar ben je trots op?
Als financieel directeur bij Essent was ik verantwoordelijk voor 120 fte. Daarvan werden de werkzaamheden voor 80 fte naar Polen gebracht. Dit was een proces van 3 jaar, waarin 2 systeemmigraties zijn doorgevoerd, waarna de mensen hun ontslag kregen. Dit gehele proces is zonder extra ziekteverzuim verlopen, waarbij meer dan 80% van de mensen al een nieuwe functie binnen of buiten de organisatie had, voordat de functie ophield te bestaan. Een proces waar ik zeer trots op ben, ondanks de minder leuke omstandigheden.

Wat is je tip voor ondernemers?
Wat ik mooi vind om te zien, is dat de klanten waar ik nu mee werk, stuk voor stuk gepassioneerd zijn over hun product of dienst. Dat betekent ook dat er veel keuzes te maken zijn, maar geen gebaande paden liggen. Waar leg je de focus voor de korte en lange termijn? Welke overwegingen horen daarbij?

Voor jonge ondernemers is het aannemen van personeel cruciaal om te groeien, waarbij vertrouwen en loslaten van groot belang zijn. Mijn tip is dan ook om medewerkers te zoeken die passen bij wie jij als ondernemer bent en wat je wilt uitstralen. Als je merkt dat er een ‘klik’ is, kun je vertrouwen geven en aangeven wat je verwacht. Door periodieke gesprekken kun je tijdig bijsturen en loslaten. Dan wordt 1 + 1 = 5, een goede basis voor de langere termijn.

back

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!