Even ECFG voorstellen: Joost Ploos van Amstel

Even voorstellen

Mijn naam is Joost Ploos van Amstel, 53 jaar, getrouwd en vader van 2 zonen. Ik ben in Eindhoven geboren en woon nu in Maarheeze. Ik ben een echt buitenmens en heb dan ook bosbouw en cultuurtechniek gestudeerd op Larenstein te Velp. In mijn vrije tijd ben ik wildbeheerder en o.a. voorzitter van De Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging Noord-Brabant. Misschien is het dan ook wel logisch dat ik vanaf 1997 met Ploos van Amstel Milieu Consulting begon en organisaties als Philips en Douwe Egberts hielp bij het opzetten van productgerichte milieuzorgsystemen. Vanaf 2004 heb ik de focus verlegd naar de energietransitie en organisaties zoals Rabobank en Achmea geholpen bij het terugdringen van hun CO2 uitstoot. In 2015 heb ik mijn organisatie verkocht aan Facilicom. 

Hoe lang ben je aan ECFG verbonden en waarvoor kun je vooral bij jou aankloppen?

ECFG is vanaf 2005 betrokken geweest bij Ploos van Amstel Milieu Consulting en heeft geholpen bij onze ontwikkeling en verkoop aandelen. Hierdoor hebben we elkaars expertises leren kennen en is het fijn de samenwerking in deze vorm voort te zetten. Ik help organisaties en samenwerkingsverbanden zoals ondernemersverenigingen bij de energietransitie welke vooral draagvlak en een omslag in denken en doen vraagt. Ook is creativiteit nodig welke ik ook inzet bij product development projecten. Het buiten bestaande kaders treden blijkt voor veel mensen moeilijk, maar is noodzakelijk om tot echte verbeteringen te komen. 

Waar ben je trots op?

Buiten succesvolle projecten en verkoop bedrijf voel ik alleen maar echte trots voor mijn gezin. 

Wat is je motto?

Wat we vandaag presteren/leveren was voor gisteren goed, voor vandaag gaat het nog net, maar voor morgen is het ruim onvoldoende. Innoveren moet.

back

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!