Innovatiekrediet niet alleen voor startup

Innovatie is geen modeterm maar een must om je te onderscheiden van je concurrenten of deze voor te blijven. Startende ondernemingen worden vaak langs alle kanten begeleid, ook bij het verkrijgen van leningen, subsidies etc. Voor een bedrijf dat al even bezig is, is vaak de perceptie dat er minder hulp, advies en maatregelen beschikbaar zijn. Wij zien daarom in onze praktijk dat ondernemers die doorgroeien vaak meer tijd kwijt zijn met vinden van een passende financiering, dan met het ontwikkelen van hun bedrijf. En wanneer de financiering dan uiteindelijk geregeld is, begint het proces weer opnieuw voor de daaropvolgende ronde.  
 
Wist je dat Innovatiekrediet niet alleen voor startende ondernemingen beschikbaar is? En dat het niet alleen voor technische maar ook voor klinische innovaties aan te vragen is? Het maximale krediet is maar liefst 10 miljoen euro. En het innovatiekrediet is beschikbaar voor zowel MKB als grote ondernemingen. De moeite waard om het eens verder te laten onderzoeken! 
 
Voordelen van innovatiekrediet 
Het innovatiekrediet is een aantrekkelijke financieringsmogelijkheid voor een R&D-project. Kort de voordelen op een rij: 

  • Verlaagt financieel risico van een innovatieproject 
  • Krediet (ook) in een fase waarin de bank nog niet kan financieren 
  • Projectfinanciering i.p.v. ondernemingsfinanciering
  • Geen verwatering van aandelenbelangen 

Binnen vijf jaar dient de innovatie te leiden tot een marktrijp product, proces of dienst. Als het project langer duurt, dan is het mogelijk om een verlenging aan te vragen. Kwijtschelding is onder bepaalde voorwaarden mogelijk, bijvoorbeeld bij mislukken door technische problemen.  
 
Innovatiekrediet aanvragen 
De stappen van aanvraag zijn: 

  • Quick scan 
  • Indienen aanvraag 
  • Kennismaking met adviseur Innovatiekrediet 
  • Besluit (in principe na 8 weken) 
  • Terbeschikkingstelling per kwartaal 

We starten altijd met een quick scan, die inzicht geeft in de kans van slagen. We hebben goede contacten met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) waardoor we gemakkelijk kunnen schakelen. De aanvraagprocedure is vrij complex, maar wij kunnen dit voor je uit handen nemen, waardoor de focus blijft op het ondernemen. Neem eens contact op voor een vrijblijvende kennismaking.  
 
Meer weten? 
Wil je meer weten over het Innovatiekrediet en toetsen of het voor jou een oplossing zou kunnen zijn? Of ga je het aanvraagtraject in en wil je dat we de volledige zorg uit handen nemen? Neem dan contact op met Aron Vromans (, 06 295 20 259) of Ruben Baijens (, 06 250 51 541). 

back

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!