Nieuw: investment services

Herken je dit?
Herken je dit: ‘Ik ben in een participatie gestapt maar ik wil niet voor alles rechtstreeks aangesproken worden. Voorheen was ik zelf ondernemer en nu wil ik andere ondernemers helpen o.a. door te investeren. Ik wil daarbij wel mijn handen vrij hebben en niet teveel bezig zijn met administratieve of juridische zaken. Ik heb behoefte aan een professional die er tussen zit, die er rationeel naar kijkt i.p.v. met name emotioneel.’

Bij ECFG spreken we regelmatig relaties met een soortgelijk verhaal. We hebben daarom een nieuwe dienst in het leven geroepen: investment services.

 

Wat houdt Investment Services in?
We zien deze dienst als een proces dat uit vier stappen bestaat:

 1. Quick scan: inventarisatie van de deelnemingen
  Op basis van de inventarisatie kijken we waar de behoeften van de huidige deelnemingen en de aandeelhouder liggen versus de planning die gemaakt moet worden. We hebben hierbij vooral aandacht voor de levensfase, stakeholders en de exitpotentie (of een andere strategische overweging om de deelneming te behouden).
 2. Opstellen van een exitplanning
  Op basis van de inventarisatiegesprekken, marktscans en het strategisch netwerk van ECFG maken we een exitplanning. We definiëren ook de eventuele stappen voor bijvoorbeeld groei en (her-) financiering voordat de deelneming verkoopklaar is. We treffen voorbereidingen voor de onderhandelingsfase met de deelnemingen.
 3. Operationeel beheer
  De operationele en administratieve begeleiding vertalen we in een kwartaalrapportage voor de aandeelhouders en eventuele commissarissen of Raad van Advies. De (huidige) accountant stelt de jaarrekening op. De administratie van de diverse deelnemingen wordt gevoerd door de desbetreffende controller of administrateur van de deelneming.
 4. Begeleiding van transacties
 • Promoten van deelnemingen en het uitwerken van acquisitieve/exit-activiteiten.
 • Signaleren van, het door onderhandelingen komen tot, het effectueren en het beëindigen van investeringen en vervolginvesteringen.
 • Begeleiden van besluiten over investeringen, vervolginvesteringen en desinvesteringen.
 • Proactief bewaken van het beheer, de exploitatie en de prestaties van deelnemingen en het geven van beheeradviezen of andere ondersteuning.
 • Uitvoeren van analyses voor de waardebepaling en de financiële structurering bij de investeringen.
 • Checken van dividend, rente, en andere uitbetalingen en opbrengsten.
 • Rapporteren over de stand van de deelneming.

 

Waarom uitbesteden?Waarom je dit soort zaken zou moeten uitbesteden? Jij kunt je dan bezig houden met waar je echt energie van krijgt en waar je goed in bent. Laat ons het beheer, de administratieve en juridische zaken regelen. De klanten waar we deze diensten aan leveren, voelden in eerste instantie een drempel maar zijn nu opgelucht dat ze hun handen vrij hebben. Lees binnenkort het verhaal van een van onze klanten in onze nieuwsbrief.

 

Meer weten?
Op onze pagina over ECFG Investment Services vind je een overzicht van onze diensten. Neem voor meer informatie contact op met Hans Bloemen via of 06 516 15 425 of met Ingrid Lenssen via of 040 295 03 13.

back

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!