Qua Vadis – waarheen gaat gij

Deze vraag is meer dan ooit actueel. Waar gaat de economie de komende tijd heen? We weten immers nog niet hoe groot de impact van Covid-19 in tijd en geld gaat zijn, in termen van economische neergang en het daaropvolgende herstel. Door economen wordt onder andere gesproken over een verloop in de vorm van een ‘U’, ‘V’ of ‘W’. Wat zeker is dat de neergang op een bepaald moment overgaat naar een stabilisatie die enige tijd zal aanhouden en dat deze vervolgens overgaat in een opgang.

Om de overlevingskansen, maar ook de succeskansen, van jouw onderneming te optimaliseren zijn er diverse instrumenten toepasbaar. Denk aan het uitwerken van diverse scenario’s met daaraan gekoppeld een gevoeligheidsanalyse (aan welke knoppen kan ik draaien en wat is het effect daarvan). Dit geeft het noodzakelijke inzicht in welke maatregelen en acties voorbereid kunnen worden, wanneer die het beste in gang gezet kunnen worden en wat de mogelijke effecten daarvan zijn.

Belangrijk hierbij is dat onder andere de financiële administratie en rapportages, de gerelateerde processen en de budgetten op orde zijn. Dat vormt namelijk het uitgangspunt waarop we de scenario’s en analyses maken.

 

Hulp nodig?
ECFG kan je hierbij helpen. Bijvoorbeeld bij het bepalen en uitwerken van diverse scenario’s en analyses, het inzichtelijk maken van aandachtspunten en de mogelijke effecten, het doen van verbetervoorstellen en het helpen bij het implementeren daarvan. 

Daarnaast kunnen we helpen bij het op optimaliseren van de financiële administratie, gerelateerde processen en budgetten, zodat deze als betrouwbaar uitgangspunt voor de scenario’s dienen. Alles op een kosteneffectieve manier en door zeer ervaren professionals.

Kijk voor meer informatie op onze pagina Business & Control of neem direct contact met ons op. Mark Bulsink ( of 06 2280 32 46) of Aron Vromans ( of 06 2952 02 59) helpen je graag.

back

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!