Toegekende RvO-regeling operationeel: nog meer kansen voor ondernemers

In 2018 is een bijdrage toegezegd vanuit de Seed Capital regeling voor het nieuwste investeringsfonds EVCFII. Met de Seed Capital regeling ondersteunt de overheid innovatieve ondernemingen op technologisch en creatief gebied bij het verkrijgen van risicokapitaal.

Samen investeren in de regio
Het maximale bedrag is toegekend, waar we trots op mogen zijn. Onze activiteiten sluiten dan ook naadloos aan op waar de regeling voor bedoeld is. Daarnaast past de toekenning goed bij de Brainport Nationale Actieagenda, die het kabinet begin juli samen met Brainport Eindhoven en de Provincie Noord-Brabant heeft uitgebracht. Deze actieagenda ondersteunt de kennisintensieve maakindustrie, door samen te investeren in nieuwe technologieën en door het vestigingsklimaat van de regio te verbeteren.

Sportieve voorwaarden voor meer armslag
Om de toekenning operationeel te krijgen, moest een nieuwe structuur worden ingericht. Dit is inmiddels gebeurd en handtekeningen zijn gezet, zowel door ons als door RvO. Weer een mooie mijlpaal voor ECFG, maar vooral ook interessant voor bedrijven in de regio. We hebben nu namelijk nog meer mogelijkheden om te investeren in relatief jonge bedrijven met een mooie potentie. De overheid neemt een deel van het risico van een investering onder sportieve voorwaarden. Hierdoor hebben we meer armslag en kunnen we verder gaan in transacties dan zonder deze regeling. Het helpt ons ook echt bij het uitvoeren van onze investeringsstrategie. Sterker nog, de eerste investering is een feit en we verwachten op korte termijn de tweede investering onder de Seed Capital regeling te realiseren!

Meer informatie
Wil je meer weten over de mogelijkheden van ECFG door de toekenning van de Seed regeling? Neem contact op met Ruben Baijens via of 06 250 51 541 of Aron Vromans via of 06 295 20 259.

back

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!