Wanneer ben je investing ready voor een fonds van ECFG?

Ons fonds kan je wellicht helpen bij de volgende groeistap. Het gaat om ondernemingen die:

  • innovatief zijn en een onderscheidende factor hebben. Bedien je bijvoorbeeld een niche of heb je bijzondere techniek of patent?
  • in Nederland gevestigd zijn en een omzet hebben tussen de 1 – 10 miljoen euro.
  • actief zijn in ICT, high tech maakindustrie, agro tech, Milieu & Duurzaamheid of B-2-B dienstverlening met toegevoegde waarde.

Smart capital investering vanuit een ECFG-fonds

Eindhoven Venture Capital Fund II BV (EVCF II) is een investeringsfonds dat (jonge) hightech-‘maakbedrijven’ helpt om snel door te groeien. Het fonds is in 2018 van start gegaan en richt zich op bedrijven met ambitie die bij voorkeur minimaal 1 miljoen euro omzet maken en die in potentie daarbij een accelererende ebitda in het groeimodel kunnen laten zien. Om de groei waar te maken is nieuwe financiering, ervaring en acceleratie inzicht noodzakelijk. EVCF II neemt een minderheidsbelang (eventueel in combinatie met leningen) in dergelijke bedrijven en stelt daarnaast actief kennis en jarenlange ervaring ter beschikking.

Het investeringskapitaal voor EVCF II is bijeengebracht door in totaal 25 investeerders. Dit zijn met name regionale partijen waaronder ondernemers(-families) en family offices. Het vermogen is circa € 25 miljoen en het fonds beoogt de komende vier jaar nog circa 10 participaties te gaan doen naast de huidige vijf die de eerste anderhalf jaar zijn gerealiseerd.

 

Niet alleen geld, maar ook kennis en ervaring

Hans Bloemen: “Ons investeringsfonds is bedoeld om innovatieve bedrijven te helpen bij volgende groeistap. Het doel van ECFG is om bedrijven in het technologische ecosysteem van de regio te laten groeien, ‘schouder-aan-schouder’ met de ondernemer(s). Het gaat niet alleen om geld, maar ook om kennis en ervaring. Zo zorgen we samen voor echte meerwaarde.” Neem contact op met Hans Bloemen (via 06 516 15 425 of ) of met Ruben Baijens (, 06 250 51 541) om de mogelijkheden van een investering uit het fonds te bespreken.

back

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!