Over ECFG

ECFG is een onafhankelijke, zelfstandige en private onderneming die adviseert, begeleidt en investeert in MKB-ondernemingen die actief zijn in het business-to-business segment. Onze activiteiten zijn primair gericht op innovatieve en kansrijke ondernemers in de regio Zuidoost-Nederland (Brainport). We doen dit op onze eigen manier door kennis en netwerk te delen. We werken samen met de ondernemer aan zijn bedrijf en betrekken waar nodig onze brede ondernemende (investeerders)achterban.

ECFG is vooral sterk in venture capital, corporate finance en mergers & acquisitions (M&A).

Actief betrokken & resultaatgericht

Ondernemend

Toegevoegde waarde

Expertise

Eerlijk & betrouwbaar

Win-win voor alle stakeholders

Regionaal / internationaal netwerk

Het team

Ons team adviseurs kenmerkt zich door:

  • Herkenning van de karakteristieken van een hightech starter/doorgroeier.
  • Inschattingsvermogen van de levenscyclus.
  • Beoordeling van het doorbraakmoment.
  • Ervaring in creëren van toegevoegde waarde voor de onderneming.
  • Respect genereren door creatie van een win-win situatie voor onderneming en investeerder.
  • Integere en transparante aanpak.
  • Hands-on mentaliteit, waar nodig met de poten in de modder.

Het adviseursteam wordt ondersteund door analisten /  investment managers. ECFG wordt daarnaast ondersteund door een Raad van Advies en investment comité. De investeringsfondsen van ECFG hebben een onafhankelijke Raad van Commissarissen die toezicht houdt.

Aandeelhouders van de fondsen en het uitgebreide netwerk worden daarnaast voortdurend ingeschakeld aangezien zij de haarvaten van onze investeringsregio zijn.

Venture Capital

Hans Bloemen

Managing Director | Partner

+31 (0)6 51 61 54 25

Ruben Baijens

Investment Director | Partner

+31 (0)6 25 05 15 41

Ifrensly Mathilda

Investment Manager | Analyst

+31 (0)40 295 03 13

Giel Nendels

Investment Manager | Advisor

+31 (0)40 29 50 313

Davey Senders

Investment manager | Advisor |
Risk & Compliance

+31 (0)6 11 24 42 01

Finance & Growth

Hubert Bosch

Senior Advisor | Associate


Marc Habraken

Senior Advisor | Associate


Johan van Dijk

Senior Advisor | Associate


Tim Snijders

Analyst


Ole van der Horst

Analyst


Investment Services

Nick Lammers

Advisor | Analyst

+31 (0)6 41 43 94 80

Tanya Bakker

Senior Advisor | Associate

+31 (0)6 25 35 14 28

Mathijs Snijders

Analyst

+31 (0)6 37 34 24 16

Ondersteunende diensten

Helmy van Kollenburg

Officemanagement | Communicatie

+31 (0)6 13 53 86 16

Visie

Het is onze overtuiging dat de inzet van hoogwaardige corporate finance vanaf het eerste moment noodzakelijk is voor een onderneming om de verschillende levensfasen succesvol te doorlopen. Door optimaal gebruik te maken van stimulerings- en subsidieregelingen van de overheid en (bancaire) financieringsconstructies versnel je de ontwikkeling van een onderneming strategisch. Venture capital (risicokapitaal) kan daarna(ast) een versneller of multiplier zijn voor ondernemer en mede investeerder(s) om groei te versnellen.

Venture capital wordt nog altijd gekenmerkt door de Amerikaanse manier van investeren: gecalculeerd risico nemen en streven naar een gecalculeerde rendementsverwachting. Wij geven door de inzet van een breed scala aan (financiële) instrumenten een positieve Europese draai aan de inzet van venture capital. De inzet is ‘smart capital’!

Historie

Hans Bloemen en Ruben Baijens hebben ECFG (voorheen: Eindhoven Corporate Finance Group) in 2007 opgericht vanuit de ambitie om regionaal ondernemerschap, netwerk en kapitaal via een professionele organisatie beschikbaar te maken voor nieuw en jong kansrijk ondernemerschap in de Brainport regio. Hierbij is de overtuiging dat het mogelijk is om voor alle stakeholders inclusief de regio een win-win te bereiken in de vorm van een passend rendement.

In 2000 is het venture capital fonds Stimulus Venture Capital Fund BV (SVCF) ontstaan binnen de toenmalige regionale economische ontwikkelingsmaatschappij NV REDE (tegenwoordig Brainport Development NV). In 2007/2008 is op basis van dit fonds het EVCF gestart en dit vormde tevens de start van ECFG, die directie voerde over beide fondsen. In 2018 ging het Eindhoven Venture Capital Fund II van start.

Sinds 2021 is ECFG gevestigd in haar huidige pand aan Vestdijk in het centrum van Eindhoven en is het team versterkt met senior adviseurs met naast een brede algemene blik ook ieder een eigen bijzondere expertise. Door een combinatie van ambitie en vraag bij ondernemers / investeerders is ECFG ook gestart met Investment Services en Business & Control.

Huisstijl

De basis van het concept voor de huisstijl is de visualisatie van de onderdelen binnen ECFG en het betrokken gevoel hierbij. De twee hoofdonderdelen zijn de aanpak van ECFG en de vijf doelgroepen binnen de innovatieve groeibedrijven (ICT, High Tech, Agro Tech, Milieu & Duurzaamheid, B-2-B) in de regio Brainport Eindhoven.

Ieder hoofdonderdeel heeft een thema. Het rationele (de linker hersenhelft) is het thema voor de ECFG-aanpak en de investeerders. ECFG heeft de kennis en het netwerk om de doelgroep te begeleiden en de investeerders hebben behoefte aan de feiten. Het rationele wordt uitgebeeld door de cirkels. De cirkels lopen als een waterrimpeling steeds verder uit elkaar. Dit staat voor de aanpak van ECFG: het intensief begeleiden van innovatieve groeibedrijven tot aan de exit fase, het langzaam loslaten.

Het emotionele, intuïtieve en gevoel (de rechter hersenhelft) is het thema voor innovatieve groeibedrijven. Deze ondernemingen moeten een goed gevoel hebben bij de samenwerking met ECFG. Het emotionele wordt uitgebeeld door een organisch beeld uit de natuur.

Voor iedere doelgroep zijn er andere beelden. In ieder hoofdbeeld staan de cirkels voor de helft afgebeeld met een half cirkelvormige organisch beeld. Zo worden deze twee onderdelen samengebracht. Om te benadrukken dat het om jonge innovatieve groeibedrijven gaat, bedrijven met een frisse blik op de wereld, zie je dit ook terug in andere beelden. De beelden van Eindhoven verwijzen naar Brainport en per doelgroep is er één foto dicht bij de natuur en één foto dicht bij de betreffende industrie. In deze beelden komen kreten aan bod, de kernwaardes van ECFG. Een van de kernwaardes is dat ECFG zich onderscheidt door een zeer transparante en ‘getting things done’-aanpak. De mensen van ECFG zijn eerlijk en  beschikken over het juiste netwerk om snel resultaat te boeken.