Historie

Hans Bloemen en Ruben Baijens hebben ECFG (voorheen: Eindhoven Corporate Finance Group) in 2007 opgericht vanuit de ambitie om regionaal ondernemerschap, netwerk en kapitaal via een professionele organisatie beschikbaar te maken voor nieuw en jong kansrijk ondernemerschap in de Brainport regio. Hierbij is de overtuiging dat het mogelijk is om voor alle stakeholders inclusief de regio een win-win te bereiken in de vorm van een passend rendement.

In 2000 is het venture capital fonds Stimulus Venture Capital Fund BV (SVCF) ontstaan binnen de toenmalige regionale economische ontwikkelingsmaatschappij NV REDE (tegenwoordig Brainport Development NV). In 2007/2008 is op basis van dit fonds het EVCF gestart en dit vormde tevens de start van ECFG, die directie voerde over beide fondsen. In 2018 ging het Eindhoven Venture Capital Fund II van start.

Sinds 2021 is ECFG gevestigd in haar huidige pand aan Vestdijk in het centrum van Eindhoven en is het team versterkt met senior adviseurs met naast een brede algemene blik ook ieder een eigen bijzondere expertise. Door een combinatie van ambitie en vraag bij ondernemers / investeerders is ECFG ook gestart met Investment Services en Business & Control.