Anders of beter kijken naar je markt?

Nieuws 10 juli 2020 • 12:44

Kort geleden plaatsten we in het kader van de actualiteit een LinkedIn post over business development: “Als je omzet (gedeeltelijk) wegvalt, moet je andere wegen bewandelen dan je wellicht gewend bent. Hoogste tijd om naar je business development te kijken.”

 

What’s in a name?

Business development wordt over het algemeen uitgelegd als het laten groeien van een bedrijf. Je kunt kijken naar andere markten, producten of diensten, verdienmodellen etc. Maar wat we vaak tegenkomen in de praktijk is dat de basis nooit écht goed is neergezet en dat daar al veel winst te behalen is. Een bedrijf is recent of langer geleden gestart vanuit een goed en/of slim product. Vaak gedreven vanuit de techniek. De ondernemer heeft vaak een technische achtergrond. De noodzaak is er na een vliegende start nooit geweest om achterom kijken naar die basis. Dat kan nu anders zijn. Herkenbaar?

 

De basis op orde

Kun jij in één minuut uitleggen aan de beslisser bij een potentiële klant of een mogelijke investeerder wat je bedrijf doet, wat het ‘verhaal’ van je bedrijf is, wat je product zo uniek maakt en voor wie het vooral bestemd is? Probeer het eens! Het klinkt eenvoudig maar de praktijk leert dat het verhaal vaak niet scherp staat, dat je alles kunt leveren aan iedereen en dat het, tja, gewoon een goed product is. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat het simpelweg zo is dat hoe beter je je boodschap aansluit op de behoefte en de taal van je potentiële klant, hoe groter de kans dat deze overgaat tot aankoop. Dat werkt zo in een-op-een contact maar ook online. Als je het online kanaal voor je kunt laten werken, kan dit een permanente stroom van welkome, warme leads opleveren. Uiteraard moet je dan voldoende capaciteit hebben en kwalitatief goed sales apparaat klaar hebben staan om deze op te volgen.

 

Interessant?

Interessant om eens van gedachten over te wisselen? We helpen je graag. Neem direct contact op met Silvia Dekkers via communicatie@ecfg.nl of 06 288 30 330 of met Hans Bloemen via bloemen@ecfg.nl of 06 51 61 54 25.