Expertise, ervaring en betrokkenheid

Scroll

Maak kennis met onze professionals!

Met hun integere aanpak en getting-things-done mentaliteit creëren onze professionals werkelijke toegevoegde waarde voor jouw onderneming.

Naast partners Hans Bloemen en Ruben Baijens bestaat het ECFG-team uit ervaren (senior) advisors en investment managers met elk hun eigen specialisatie op het gebied van bedrijfsbegeleiding, financiering, sustainability en overname-trajecten (financieel, juridisch, bedrijfseconomisch en waarderingen). Zij worden ondersteund door een team van analisten, die vanuit hun eigen expertise breed actief zijn binnen de diverse disciplines van ECFG.

Hans is een investeerder/consultant met sterke vaardigheden in de analyse van bedrijven vanuit een financieel perspectief gecombineerd met een strategische scope in verschillende aspecten (operationeel, administratief, management, etc.) van een MKB-bedrijf.

Hij combineert zijn analytische vaardigheden met een opleiding en ervaring in economie en recht, een praktische houding en opmerkelijke creativiteit bij het vinden van oplossingen die zijn afgewogen tegen risico en haalbaarheid.

Hans Bloemen

Managing Director | Partner

Ruben heeft een fascinatie voor ontwikkelings- en groeiprocessen in kleine en middelgrote bedrijven. Hij combineert sterke (financiële) analytische vaardigheden met meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van investeringen en bedrijfsfinanciering.

Hij wordt gedreven door langdurig succes voor alle partijen die betrokken zijn bij de (financiering van de) onderneming. Door de jaren heen heeft hij een brede complementaire ervaring en netwerk opgedaan in allerlei financieringsinstrumenten en aspecten van dealmaking, zoals waardering, due diligence, risicobeoordeling en uitvoering van transacties.

Ruben Baijens

Investment Director | Partner

Alex Hermans

Analyst

Helmy van Kollenburg

Officemanager | Communication

Hubert Bosch

Senior Advisor | Associate

Ifrensly Mathilda

Investment Manager | Analyst

Johan van Dijk

Senior Advisor | Associate

Leo van Schijndel

Investment Director

Marcel Clerx

Senior Advisor / Associate

Mariëlla Stads

Risk & Compliance | Legal | Investment Manager

Mathijs Snijders

Analyst

Nick Lammers

Advisor | Investment Manager

Sem van Gansewinkel

Intern

Tanya Bakker

Senior Advisor | Associate | Sustainability Specialist

Tim Snijders

Analyst

Visie

Het is onze overtuiging dat de inzet van hoogwaardige corporate finance vanaf het eerste moment noodzakelijk is voor een onderneming om de verschillende levensfasen succesvol te doorlopen. Door optimaal gebruik te maken van stimulerings- en subsidieregelingen van de overheid en (bancaire) financieringsconstructies wordt de ontwikkeling van een onderneming strategisch versneld. Venture capital (risicokapitaal) kan daarna(ast) een groeiversneller of multiplier zijn voor ondernemer en mede investeerder(s). Dat is met recht ‘smart capital’!

 

Historie

Hans Bloemen en Ruben Baijens hebben ECFG (voorheen: Eindhoven Corporate Finance Group) in 2007 opgericht vanuit de ambitie om regionaal ondernemerschap, netwerk en kapitaal via een professionele organisatie beschikbaar te maken voor nieuw en jong kansrijk ondernemerschap in de Brainport regio.

In 2000 is het Stimulus Venture Capital Fund BV (SVCF) ontstaan binnen de toenmalige regionale economische ontwikkelingsmaatschappij NV REDE (tegenwoordig Brainport Development NV). In 2007/2008 is op basis van dit fonds het Eindhoven Venture Capital Fund I gestart, wat tevens de start vormde van ECFG, die directie voert over beide fondsen. In 2018 werd het Eindhoven Venture Capital Fund II opgericht, wat per december 2022 vol geïnvesteerd is. Het derde fonds, ECFG Ventures III, is in februari 2023 opgestart. Daarmee krijgen ook EVCF I en EVCF II een nieuwe ‘werknaam’: ECFG Ventures I en ECFG Ventures II.

Sinds 2021 is ECFG gevestigd in haar huidige pand aan de Vestdijk in het centrum van Eindhoven.