Visie

Het is onze overtuiging dat de inzet van hoogwaardige corporate finance vanaf het eerste moment noodzakelijk is voor een onderneming om de verschillende levensfasen succesvol te doorlopen. Door optimaal gebruik te maken van stimulerings- en subsidieregelingen van de overheid en (bancaire) financieringsconstructies wordt de ontwikkeling van een onderneming strategisch versneld. Venture capital (risicokapitaal) kan daarna(ast) een groeiversneller of multiplier zijn voor ondernemer en mede investeerder(s). Dat is met recht ‘smart capital’!

 

Historie

Hans Bloemen en Ruben Baijens hebben ECFG (voorheen: Eindhoven Corporate Finance Group) in 2007 opgericht vanuit de ambitie om regionaal ondernemerschap, netwerk en kapitaal via een professionele organisatie beschikbaar te maken voor nieuw en jong kansrijk ondernemerschap in de Brainport regio.

In 2000 is het Stimulus Venture Capital Fund BV (SVCF) ontstaan binnen de toenmalige regionale economische ontwikkelingsmaatschappij NV REDE (tegenwoordig Brainport Development NV). In 2007/2008 is op basis van dit fonds het Eindhoven Venture Capital Fund I gestart, wat tevens de start vormde van ECFG, die directie voert over beide fondsen. In 2018 werd het Eindhoven Venture Capital Fund II opgericht, wat per december 2022 vol geïnvesteerd is. Het derde fonds, ECFG Ventures III, is in februari 2023 opgestart. Daarmee krijgen ook EVCF I en EVCF II een nieuwe ‘werknaam’: ECFG Ventures I en ECFG Ventures II.

Sinds 2021 is ECFG gevestigd in haar huidige pand aan de Vestdijk in het centrum van Eindhoven.