Case Investment Services: passie & persoonlijke gesprekken

Nieuws 1 februari 2019 • 10:28

Een van onze klanten heeft een aantal BV’s onder zich en heeft ons gevraagd om te helpen de structuur van zijn BV’s te ordenen. Hij had net een BV gekocht vanuit vertrouwen in de ondernemer en waarbij hij de ondernemer zijn kennis kon aanbieden. Zijn vraag was: “Ik heb nu een bedrijf, daar gebeurt van alles, ik wil wel helpen maar er zit ook veel emotie in, hoe kan ik er zakelijk tegenaan kijken maar tegelijk ook de ondernemer helpen?”

Gouden bergen
Aan de betreffende ondernemer waren eerder gouden bergen beloofd, maar het tegenovergestelde was werkelijkheid geworden. Hierdoor was de ondernemer zoekende naar nieuw houvast, dat hij vond bij onze klant. We hebben onze klant geholpen om er zakelijk naar te kijken en met de ondernemer aan de slag te gaan. We hebben gekeken waar zijn kennis zit, hoe het bedrijf in de markt staat, hoe zijn cijfers eruit zien en wat zijn passie is.

Nieuwe focus door memorandum
We hebben een Investment Memorandum gemaakt. Hierin staat wat het bedrijf zo uniek maakt, hoe het de markt gaat benaderen, op wat voor soort klanten het focust en hoe de cijfers eruit zien. Hierdoor maak je voor investeerders en banken inzichtelijk waarom er een tijdelijke investering nodig is, om een goed draaiend bedrijf te laten groeien. Onze klant, de aandeelhouder hebben we op het spoor gezet om zijn kennis en netwerk in te schakelen. De ondernemer kon zo de focus leggen op ongoing business. Met het memorandum geef je prioriteiten aan, geef je focus aan de ondernemer. Daardoor ontstaat rust en kan de ondernemer groeien.

Op de rit
We hebben onze klant en de ondernemer op de rit geholpen door energie te geven via persoonlijke gesprekken, door te zorgen dat hij vertrouwen krijgt en de helpende hand te bieden waar nodig. Het investment memorandum geeft houvast, met een financieel plan dat de roadmap helder weergeeft wat de ondernemer moet doen. Tot slot is onze klant met coaching op finance en juridische vraagstukken door dit proces geholpen.

Meer weten?
Wil je ook een keer sparren over wat jou bezighoudt en hoe investment services jou kan helpen? Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met Ingrid Lenssen via lenssen@ecfg.nl of 06 483 16 920 of met Hans Bloemen via bloemen@ecfg.nl of 06 516 15 425.