Even voorstellen: Leo van Schijndel

Nieuws 5 december 2023 • 12:52

Wie is Leo?

‘Ik ben geboren in een ondernemersgezin in Sint-Oedenrode, onder de rook van Eindhoven. Inmiddels ben ik zo’n twaalf jaar woonachtig in het bourgondische centrum van ’s-Hertogenbosch met mijn vrouw en twee dochters. Ik heb Bedrijfskunde en Agribusiness gestudeerd (2003) en Business Valuation (2022). In mijn vrije tijd sport ik regelmatig (voetbal en hardlopen) en ben ik een trouw bezoeker van de thuiswedstrijden van PSV. Verder probeer ik, als het even kan, veel van de wereld te zien’.

Carrière

‘Als rode draad door mijn carrière loopt het analyseren en financieren van Nederlandse MKB bedrijven. Dit heb ik vijftien jaar gedaan voor Rabobank en later voor ING Bank, waarvan vijf jaar in het acquisition finance team. Tussen 2018 en 2023 heb ik een publiek-privaat venture capital fonds mogen managen en daarin een mooie portefeuille van tien bedrijven opgebouwd. Door de intensieve betrokkenheid bij deze bedrijven is de impact die je kunt maken groot en bouw je relaties op met de ondernemers en de investeerders’.  

Leo en ECFG

‘In september 2023 heb ik me aangesloten bij ECFG. Vanaf het eerste gesprek met Ruben en Hans was er een goede klik en een gedeelde visie op het investeren in innovatieve scale-ups. Dit is dan ook de voornaamste reden voor mijn recente overstap: bij ECFG krijg ik de kans om met een ambitieus team een sterke portefeuille op te bouwen en uiteindelijk succesvolle exits te realiseren.

In mijn eerste maanden bij ECFG is vooral het professionalisme opgevallen: niets wordt aan het toeval overgelaten en de kennis en ervaring die in vijftien jaar is opgedaan wordt dagelijks toegepast en regelmatig gedeeld met de jonge analisten in het team. Verder heerst er een heerlijke Brabantse no-nonsense mentaliteit. Met de komst van Ventures III, ons nieuwe fonds, en de start van een viertal nieuwe collega’s is ECFG weer in een nieuwe fase beland. De verwachtingen voor Ventures III zijn uiteraard hooggespannen, dus het is nu aan ons om ons wederom te bewijzen. Ik heb daar alle vertrouwen in!’