Klantcase: Promax

Nieuws 20 december 2020 • 11:31
Judith Littel Promax

Over Promax

Judith Littel, eigenaar en directeur: “Promax staat voor veilige, betrouwbare en intelligente ICT-oplossingen. We leveren diensten op drie gebieden: Cloud, Security en Artificial Intelligence. We proberen alle complexe ICT-zaken zo simpel mogelijk te verwoorden. Dat is vaak heel lastig voor ons! We hebben namelijk 50 hele slimme mensen die complexe ICT-oplossingen kunnen bedenken en implementeren.”

 

Spoedcursus ondernemen

“Met het van de grond tillen van mijn bedrijf CloudID heb ik leren ondernemen. We wilden een security oplossing vanuit de Cloud bieden (Identity & Access Management oplossing). De oplossing moest nog ontwikkeld worden, we huurden die ontwikkeling in voor 95 euro per uur. Bovendien hadden we geen sterk merk achter ons staan en moest alles nog opgebouwd worden. Daar was veel geld voor nodig. Als het water je financieel aan de lippen staat, dan gaat ook de creativiteitskraan open. Gelukkig is de ‘Brainport omgeving’ ingesteld op innovatie, daardoor wist ik elke keer wel een innovatiekrediet te verkrijgen. Ook ging ik op zoek naar een investeerder. Om daarvoor in aanmerking te komen moest ik mijn plannen pitchen. In die periode ontdekte ik echter wel de kneuterigheid van het investeringsklimaat in Nederland. Ik moest iedere keer uitleggen waarom ik nog niet genoeg klanten had. Ik zei dan: “Dat komt potjandorie alleen maar omdat ik overal aan het pitchen ben om funding voor mijn bedrijf binnen te halen.” Ik heb veel geleerd maar het belangrijkste is dat mensen heel ver met je mee willen gaan zolang je blijft communiceren en je proactief blijft. Uiteindelijk heb ik met deze startup het bestaande bedrijf Promax weten over te nemen. Een bedrijf met zo’n 50 hele goede mensen en met mooie bestaande klanten.

 

Hulp op een heilige missie

Tijdens mijn startup fase heb ik op een gegeven moment een afspraak gemaakt met een financieel adviseur, Hans Bloemen. Uit mijn netwerk had ik gehoord dat ‘die vent’ ontzettend goed was. Dat blijkt overigens ook te kloppen, want hij is tot op de dag van vandaag bij Promax betrokken. Ik vertelde hem: “Ik wil dat je voor me aan het werk gaat, alleen heb ik geen geld. Ik leg al mijn plannen open en bloot op tafel en als je erin gelooft, dan ga ik elke euro voor jou terugverdienen.” Ik ben 100 procent eerlijk naar hem geweest. Hij antwoordde op een bepaald moment dat ik terug mocht komen als ik een investeerder had gevonden en een bedrijf om over te nemen. Tot zijn verbazing heb ik dat ook gedaan! Vanaf dat moment heeft hij mij overal in gesteund.

Hij is met me meegegaan in het avontuur en ik heb inderdaad elke euro terug kunnen betalen. Dankzij mij heeft hij een extra investeerder in zijn fondsen gekregen. Maar ja, hij is ook de beste, dus tegen iedereen die het maar wil horen zeg ik altijd: “Don’t settle for less.” Het is belangrijk dat je met mensen in zee kunt gaan die je kunt vertrouwen als mens en als kennisdrager. Ik heb heel veel te danken aan mensen zoals hij, die in me geloofden. Hij wist dat er risico’s aan kleefden. Als je echter bij de juiste mensen aanklopt, laat je merken dat jij je business serieus neemt.

 

Samenwerking met ECFG

Als ik naar Hans kijk, zie ik een uniek mens. Hij heeft bij een bank gewerkt, dus hij snapt hoe een bank denkt. Hij is zelf ondernemer, dus hij snapt ondernemers. Hij is zelf investeerder en werkt elke dag met investeerders, dus hij snapt hoe investeerders denken. Hij heeft bij een innovatiekrediet- verstrekker gewerkt dus weet hoe hij deze moet aanvragen. Bovendien heeft hij een geweldig netwerk. Dit maakt hem op alle vlakken een hele goede gesprekspartner. Hij is er daarom ook altijd bij als ik een gesprek met de bank of mijn investeerder heb. Hij is als geen ander in staat om de vertaling te maken tussen wat ik zeg en de andere kant van de tafel. Het is immers enorm van belang om elkaar goed te begrijpen. Hans kan bovendien heel goed ‘out of the box’ denken. Hans bedenkt de ‘out of the box’ oplossing, de accountant verifieert deze. Hans is daarnaast op cruciale momenten voor me in de bres gesprongen. Alleen was het me nooit gelukt. Hij is integer, eerlijk en schuwt niet me de waarheid te zeggen als ik dat nodig heb. Maar boven alles gunt hij je de wereld en zet hij zich er 300% voor in om dit samen met jou te bereiken. Ik kan hem iedereen van harte aanbevelen.”

 

Ondernemers zijn net mensen

Deze klantcase is een deel van een artikel over Judith in het boek ‘Ondernemers zijn net mensen’ van Cor de Graag. In dit boek komen naast Judith 49 andere kleurrijke ondernemers aan het woord in persoonlijke, inspirerende verhalen.