Klantcase: uitbesteden investment management

Nieuws 16 februari 2021 • 8:34
projectmanagement, investment management uitbesteden

We zijn uiteraard heel blij met terugkomende klanten. Een van onze grotere adviesklanten is een investeringsfonds, waar wij investment management aan leveren.

Het totale proces uit handen nemen
In opdracht van onze klant hebben we het gehele proces uit handen genomen om te komen tot een nieuwe participatie (joint venture). Dat betekent waardering, onderhandelingen en onderlinge afstemmingen, het opstellen van een investment memorandum, de letter of intent en de aandeelhoudersdocumentatie, due diligence-onderzoek, het beoordelen en corrigeren van notariële stukken. Het hele projectmanagement met andere woorden.

Goede relatie
Het projectmanagement was voor deze adviesklus in handen van Aron Vromans. ‘De goede relatie met deze opdrachtgever is de basis. Het is fijn dat ze steeds bij ons terugkomen. Dit was een flinke klus waarbij alles aan ons is uitbesteed. Soms maken we, uiteraard in afstemming met de klant, gebruik van externe deskundigen. Denk aan fiscaal of juridisch advies. We verzorgen de totale communicatie en zorgen dat alles doorloopt.’

Be brief, be bright, be gone
Aron vervolgt: ‘Bij zo’n soort klus is het altijd maatwerk en dat doen we volgens het principe ‘be brief, be bright, be gone’. Lekker pragmatisch en totaal ontzorgen. Dat past ook heel goed bij deze klant. Het is dan extra fijn om dat bevestigd te krijgen met complimenten over de samenwerking. Wat ik terug kreeg, was onder andere: ‘Mijn dank voor de aangename wijze waarop deze transactie is afgewikkeld!’. En ook: ‘Ik heb het als een prettige samenwerking ervaren’. Mooi om zo een traject af te sluiten. Op naar de volgende!’

Meer informatie
Wil je meer weten over het uitbesteden van activiteiten op het gebied van investment management of andere adviestrajecten? Neem gerust eens contact op met Aron Vromans via vromans@ecfg.nl of 06 295 20 259 of met Hubert Bosch via bosch@ecfg.nl of 06 466 06 841.