No speakers, no lights …. only DJayGEAR

Nieuws 28 februari 2023 • 3:27

Ronald van Grootel, een van de twee oprichters van DJayGEAR, klopte recent bij ons aan met het verzoek hem te begeleiden bij het uitkopen van zijn zakelijk partner uit hun onderneming DJayGEAR.

Over DJayGEAR

De twee ondernemers startten eind 2006 samen met DJayGEAR. Beiden werkten op dat moment nog in de muziek- en entertainmentbranche en zagen groeipotentieel in het verhuren van professioneel DJ-materiaal binnen de snelgroeiende festivalmarkt. Het bleek een succes en met een steeds groeiend totaalaanbod aan producten voor en rondom de DJ kreeg DJayGEAR langzaam maar zeker ook een internationale klantenkring. Inmiddels behoren grote festivals als Tomorrowland (BE, FR), Ultra Europe (KR), Time Warp (DE), Parookaville (DE), Expo 2020 Dubai (UAE), Privilige Ibiza (ES), Mysteryland, Awakenings, Paaspop en Lakedance (NL) tot de vaste klanten van DJayGEAR.

Inmiddels bijna vijftien mooie en intensieve jaren verder zijn de ondernemers in goed overleg tot de conclusie gekomen dat het tijd is voor een volgende stap. Ronald’s partner gaat een andere weg inslaan en draagt zijn aandelen over aan Ronald, die DJayGEAR op zijn eigen manier naar een volgend niveau gaat tillen.

Over de rol van ECFG

De opdracht voor ECFG was het van A tot Z begeleiden van het uitkooptraject, in samenwerking met
Joost van Hest van Linden Accountants uit Veldhoven. Voor de uitkoop was een bancaire financiering noodzakelijk, dus het eerste werk voor ECFG was het beoordelen van de financiële situatie en het vaststellen van de financieringsbehoefte. Aan de hand hiervan is het financiële model gebouwd en een investeringsmemorandum voor de bank geschreven. Daarnaast is ECFG ook betrokken geweest bij de waardebepaling van DJayGEAR, het begeleiden van de onderhandelingen en het opstellen van de overnamecontracten. Tevens heeft ECFG een controlerende rol vervuld bij de invulling van de juridische en notariële stukken. De financieringsaanvraag is succesvol ingevuld met Rabobank Eindhoven en na afronden van het traject kijken de partijen terug op een soepel verlopend proces, dat voor alle betrokkenen tot tevredenheid is ingevuld.

Ronald van Grootel, eigenaar van DJayGEAR, over ECFG:

“Ik heb de samenwerking met ECFG in dit project als zeer waardevol ervaren. Het uitkopen van een zakenpartner is voor mij als ondernemer natuurlijk geen dagelijkse kost, ik was erg zoekende naar de juiste aanpak. Daarnaast speelde het proces zich af in een voor mij enorm druk seizoen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik me door ECFG volledig ontzorgd hebt gevoeld. Er wordt in alles proactief meegedacht, ze hebben de benodigde expertises in huis of weten hun netwerk in te schakelen waar nodig. Hun jarenlange ervaring in het begeleiden van dit soort trajecten komt uiteindelijk ook tot uiting in het mooie resultaat! Ik kijk enorm uit naar de komende jaren, waarin ik DJayGEAR naar eigen inzicht kan voortzetten en tot een nog groter succes kan maken!”

Ook toe aan een volgende stap?
We gaan graag met je om tafel om de mogelijkheden te bespreken! Neem contact op met onze advisors:

Davey Senders (senders@ecfg.nl / 06-11244201)
Nick Lammers (lammers@ecfg.nl / 06-41439480)