Persbericht: CytoSMART haalt 5,2 miljoen euro op voor productinnovatie en groei

Nieuws 25 maart 2019 • 4:16

25 maart 2019, Eindhoven. CytoSMART, de Eindhovense ontwikkelaar en fabrikant van digitale microscopen voor het monitoren van celkweekprocessen, ontvangt een groeifinanciering van 5,2 miljoen euro. Nieuwe investeerder Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCFII) investeert samen met huidige investeerders Holland Capital en BOM Brabant Ventures. De financiering ondersteunt CytoSMART in haar verdere productontwikkeling en het versterken van haar internationale sales en marketing.

CytoSMART heeft drie innovatieve microscopen ontwikkeld waarmee onderzoekers hun celkweken digitaal en op afstand kunnen tellen, screenen, inspecteren en filmen. CytoSMART’s nieuwste product, de Omni, is ‘s werelds snelste live-cell microscoop. Naast deze hardware heeft de onderneming ook een scala aan mogelijkheden ontwikkeld om met de vergaarde beelden in de eigen cloud omgeving experimenten uit te voeren. De nieuwe investering wordt ingezet voor productinnovatie, uitbreiding van productfunctionaliteiten en het opschalen van de internationale sales en marketing.

 

Joffry Maltha, CEO van CytoSMART: “De omzet is sinds de Series A investeringsronde in 2016 met ruim 300% gegroeid. Om deze groei door te zetten is het van belang dat we de komende jaren onze producten blijven innoveren en meer gaan investeren in onze marketing- en salesactiviteiten. Dat betekent dat we fors inzetten op nieuwe applicaties voor beeldanalyse en doorontwikkeling van de hardware.”

 

Ruben Baijens, Investment Director EVCFII: “We zijn onder de indruk van de producten en visie van CytoSMART en zijn er van overtuigd dat de indrukkwekkende groei in de komende jaren kan worden doorgezet. De fase waar CytoSMART zich in bevindt sluit helemaal aan bij ons nieuwste investeringsfonds. Het fonds heeft tot doel de versnelde groei van bedrijven in het technologische ecosysteem van de regio Eindhoven te faciliteren, waarbij we ‘zij aan zij’ met de ondernemers en andere aandeelhouders opereren. Het gaat dan niet alleen om geld, maar ook om kennis en ervaring. Dit is hoe we samen echte toegevoegde waarde realiseren.”