Persbericht: ECFG werkt aan nieuw investeringsfonds gericht op CO2-reductie

Nieuws 16 februari 2021 • 7:46
groen investeringsfonds, klimaatdoelstellingen, CO2-reductie

Rendement en impact op het klimaat op de korte en lange termijn

Eindhoven, 16 februari 2021. Landelijke media koppen vandaag: ‘Snelle investeringen nodig om doelen van Klimaatakkoord te halen.’ ECFG werkt niet voor niets aan een nieuw ‘groen’ investeringsfonds. Het fonds gaat, primair via private investeerders, € 25 miljoen bevatten.  Met dit geld beoogt het fonds de komende tien jaar te investeren in schaalbare klimaat- en energietechnologie scale-ups die een substantiële bijdrage leveren aan CO2-reductie.

 

Klimaatuitdagingen

Over 10 jaar moet de Nederlandse CO2-uitstoot gehalveerd zijn. Over 30 jaar moet deze nagenoeg nul zijn. Bedrijven met CO2-reducerende producten, diensten of processen hebben te maken met dezelfde groei-uitdagingen als andere early stage bedrijven. ECFG wil een bijdrage leveren aan deze doelen en werkt daarom aan de oprichting van een nieuw groen investeringsfonds.

Het fonds helpt bedrijven bij het realiseren van hun doelstellingen, en daarmee CO2-reductie, door ze te financieren, begeleiden en ondersteunen binnen de scope van het fonds. Schaalbaarheid is key in het realiseren van CO2-reductie. Er wordt hierbij gezocht naar de balans tussen rendement en CO2-reductie, waarbij CO2-reductie een essentiële voorwaarde is.

Samen vlot en met verstand investeren voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen

Hans Bloemen, managing director ECFG: ‘Ik snap wel dat we vandaag lezen dat bepaalde instanties zich zorgen maken over het realiseren van de doelen van het Klimaatakkoord. En ik herken ook dat doorlooptijden om investeringen te realiseren vaak lang zijn. Het klimaat is een keiharde noodzaak waar op geïnvesteerd moet worden. Wij werken daarom aan de oprichting van een nieuw investeringsfonds om écht een concrete bijdrage te leveren aan de CO2-reductie. We moeten samen vlot en met verstand investeren voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.’