ECFG investeert met EVCF II in Simbeyond

Nieuws 7 maart 2022 • 3:55

Maart 2022

ECFG heeft via Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCF II) een minderheidsbelang genomen in Simbeyond Holding B.V. Simbeyond heeft simulatiesoftware ontwikkeld (Bumblebee) die zeer accuraat de effecten van OLED-materialen op apparaatniveau kan meten. Het is voor Simbeyond de eerste financieringsronde. De financiering wordt ingezet om de groei te versnellen (R&D en sales).

Over Simbeyond
Simbeyond biedt met Bumblebee simulatiesoftware voor materialeninzet in het engineeringproces van OLED-apparaten. De softwaretool berekent aan de hand van zeer complexe fysische wetten de effecten van de gebruikte materialen in de OLED-apparaten. Bumblebee wordt de komende tijd verder ontwikkeld om ook uitkomsten voor materialeninzet bij batterijontwikkeling te simuleren. Het huidige proces is vaak nog gebaseerd op trial & error en fysiek (menselijk) handelen, resulterend in een tijdrovend, kostbaar en foutgevoelig proces. R&D-bedrijven, afdelingen van grote tech-bedrijven en andere relevante ontwikkelingsinstituten (zoals universiteiten) maken gebruik van Bumblebee om forse kostenbesparingen te realiseren. Daarnaast kunnen deze partijen sneller nieuwe producten in de markt zetten, omdat het R&D-proces significant wordt versneld.

Investeringsdoelstelling
De afgelopen jaren hebben voor Simbeyond in het teken gestaan van productontwikkeling. Het doel in deze nieuwe groeifase is om voorkeursleverancier te worden van simulatiesoftware voor organische materialen voor de hightechindustrie alsmede het aanboren van twee nieuwe markten: de batterij- en de nanolithografie-markt.

Samenwerking
“Simbeyond gaat een nieuwe groeifase in met een ambitieuze doelstelling. Deze investering en samenwerking betekenen niet alleen het veiligstellen van de middelen om de nummer één simulatietool in de OLED-markt te worden, maar ook om een stap voorwaarts te zetten in de ontwikkeling van nieuwe producten”, aldus Siebe van Mensfoort, CEO van Simbeyond.

Hans Bloemen, managing director en partner bij ECFG: “Meten is weten en Simbeyond doet dat in de puurste vorm. Bumblebee is pas net gereed om ook echt de markt mee te betreden. Het heeft nu de juiste commerciële aandacht nodig om een vliegende start te kunnen maken. De investering zorgt ervoor dat die opstap naar groei waargemaakt kan worden. Naast verdere ontplooiing van de huidige markt kunnen er ook nieuwe markten worden aangeboord. Samen hopen we deze technische scale-up een mooie boost te geven.”