EVCF II’s eerste participatie Equflow overgenomen door Saint-Gobain Life Sciences

Nieuws 17 september 2021 • 10:36

 

Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCFII) investeerde in 2018 in Equflow zodat het bedrijf kon opschalen en de beoogde groei kon maken. Dat is gelukt. Nu heeft Saint-Gobain Life Sciences de overname aangekondigd van Equflow.

 

Equflow is een toonaangevende ontwikkelaar en leverancier van flowmeters, geproduceerd voor een breed scala aan commerciële en industriële toepassingen. Voornamelijk ten dienste van de bioprocessingmarkt voor eenmalig gebruik. De overname breidt de productmogelijkheden van Saint-Gobain binnen zijn Bio-Process Solutions (BPS)-activiteiten uit.

 

“We zijn verheugd Equflow in onze organisatie te verwelkomen en zijn enthousiast over de mogelijkheden die deze toevoeging voor onze klanten creëert”, aldus Jean Angus, President en CEO van Saint-Gobain Life Sciences. “Hoewel we kansen zien om de vloeistofmeettechnologieën van Equflow in al onze bedrijven te benutten, willen we vooral onze mogelijkheden ten behoeve van eenmalig gebruik uitbreiden.” Met enige inherente overlap van klanten en geografische gebieden, vormt de toevoeging van Equflow’s flowmeters en sensoren aan de BPS-portfolio van Saint-Gobain een aanvulling op de vloeistofbeheeroplossingen voor eenmalig gebruik.

 

“Het was belangrijk voor ons om een ​​partner te vinden die onze toepassingen, klanten en markten begrijpt”, zegt Daniël van Beek, CEO van Equflow BV. “Met Saint-Gobain weten we dat we de ondersteuning en expertise hebben van een wereldwijde fabrikant, terwijl het behouden van ons vermogen om te innoveren en op maat gemaakte oplossingen te creëren die voldoen aan de behoeften van onze klanten blijft.”

 

Over Saint-Gobain Life Sciences

 

Toegewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van leven, ontwikkelt en produceert Saint-Gobain Life Sciences hoogwaardige componenten en geïntegreerde oplossingen die betrekking hebben op een breed scala van patiëntenzorg. Van de ontwikkeling van nieuwe therapeutische kankerbehandelingen tot biofarmaceutische productie, tot intraveneuze therapieën voor levering van medicijnen.

 

Voor meer informatie verwijzen we graag naar de website van Saint-Gobain Life Sciences.