Even ECFG voorstellen: Hans Bloemen

Nieuws 9 april 2021 • 3:19

Regelmatig introduceren we een van de ECFG-collega’s. Dit keer Hans Bloemen, managing director/partner.

Even voorstellen

Ik ben Hans Bloemen, 52 jaar en ik vervul de rol van managing director / partner binnen ECFG. Ik ben getrouwd met Esther en vader van 3 kinderen. We wonen, samen met onze 2 honden, in Uden. Eerst heb ik HEAO gedaan en daarna heb ik ondernemingsrecht gestudeerd in Nijmegen. Na mijn opleiding heb ik bij verschillende banken gewerkt. Het laatste als business director corporate banking bij Fortis/MeesPierson. Daarna heb ik een paar mooie tropenjaren gewerkt als consultant. In 2002 kwam ik terecht bij NV REDE, de regionale economische ontwikkelingsmaatschappij van Eindhoven en omgeving, tegenwoordig Brainport Development. Met name had ik daar interesse in de groei en opbouw van het techfund Stimulus Venture Capital Fund. Bij NV REDE  heb ik Ruben ontmoet. Daar heb ik het team advies en financiering uitgebouwd met financieringsinstrumenten en business development. Het bloed borrelde altijd als ik eraan dacht om zelfstandig ondernemer te worden. Die sprong in het diepe, in het begin van de bankencrisis, heb ik met Ruben gemaakt. ECFG bouw ik nog altijd met veel liefde en passie uit tot het bedrijf en team met diverse fondsen en een adviespraktijk zoals het nu is.

In mijn vrije tijd zie je mij fluiten op het voetbalveld, maak ik mijn hoofd leeg met mountainbiken en met  klussen. Dat is mijn workout. Daarnaast vind ik ontspanning in de dagelijkse wandeling met de honden. En in het drinken van een goed glas wijn met mijn vrouw. Onze vakanties brengen we graag in mediterrane landen zoals met name Portugal en Italië door, waar we de passie voor mooie wijn ook meteen kwijt kunnen.

Hoe lang ben je aan ECFG verbonden en waarvoor kun je vooral bij jou aankloppen? 

In 2007 heb ik ECFG samen met Ruben opgericht. We deden en doen dit vanuit de ambitie om regionaal ondernemerschap, netwerk en kapitaal via een professionele organisatie beschikbaar te maken voor nieuw en jong kansrijk ondernemerschap in de regio. We streven hierbij naar een win-win voor alle stakeholders inclusief de regio in de vorm van een passend rendement.

Zelf vind ik het leuk om de ondernemers van onze participaties uit te dagen het beste uit zichzelf en hun onderneming te halen. Daarbij kijk ik altijd in ons netwerk hoe mensen elkaar kunnen helpen. Ik krijg er energie van als dat leidt tot mooie dingen en groei – in welke vorm dan ook. Samenwerken verbindt nou eenmaal.

Waar ben je trots op? 
Op mijn netwerk en de relaties die daarin ontstaan. Wie goed doet, wie goed ontmoet en eerlijkheid duurt het langst. Ik ben een bouwer.   

Wat is je motto? 
Niks mis met hard werken maar je moet vooral plezier met elkaar hebben en de mensen om je heen niet vergeten.