Even ECFG voorstellen: Johan van Dijk

Nieuws 16 februari 2021 • 8:27
Johan van Dijk

We introduceren regelmatig een van de ECFG-collega’s. Dit keer: Johan van Dijk, senior adviseur. Johan zal in eerste instantie het Finance & Growth-team versterken en zal in de toekomst onze Investment Services-tak verder uitbouwen.

Even voorstellen

Ik ben Johan van Dijk en woonachtig in Veldhoven. Ik ben getrouwd met Henriëtte en samen hebben we 3 kinderen die al een tijd niet meer thuis wonen. We zijn geboren en getogen in Veldhoven en genieten van een rijk sociaal leven. In mijn vrije tijd stap ik graag op de racefiets of sla een golfballetje op een van de mooie golfbanen in de regio. Als ik mezelf zou moeten karakteriseren: verbinder, mensenmens, positief, klantwaarde, durven, doen.

Hoe lang ben je aan ECFG verbonden en waarvoor kun je vooral bij jou aankloppen? 

Ik ben sinds januari werkzaam bij ECFG. Ik werk als senior adviseur in het Finance & Growth-team maar gezien mijn lange loopbaan kun je mij op andere speelvelden ook tegenkomen. Om iets van mijn carrière te schetsen:

Ik ben gestart ‘in de bouw’. Mijn eerste werkgever was Wilma Nederland in Weert. Daar werd het zaadje geplant om financieel technisch / bancair verder aan de weg te timmeren. Door de contacten die ik destijds met de banken onderhield was de volgende stap bij ING. Later trad in dienst bij De Lage Landen (DLL) waar ik 15 jaar in diverse nationale en internationale functies actief ben geweest. Op het terrein van Leasing en Factoring heb ik daardoor ruime ervaring. Begin 2000 heb ik de overstap gemaakt naar Rabobank en op lokaal niveau diverse directiefuncties bekleed. Na 10 jaar stapte ik opnieuw over naar DLL in de functie van directeur leasing Nederland. In deze 2de periode DLL miste ik het klantcontact dat ik bij Rabobank had. Daardoor heb ik mijn eigen adviespraktijk opgezet en ben ik later samen met Robert Vos Crowd Capital Brabant gestart. Recent heb ik mijn aandelen verkocht aan Robert. Samen met Kim Egger gaat hij verder met Crowd Capital Brabant en de Kredietunie Brabant. Ik ben tot deze keuze gekomen omdat het voor mij niet helemaal heeft gebracht wat we ons er bij aanvang van hadden voorgesteld. Het blijkt in de dynamische Brainport regio moeilijk om een netwerk van individuele investeerders op te zetten die constant in staat zijn om ‘vers kapitaal’ te leveren. Soms is het kneuterigheid troef in investeerdersland. Wat ik de afgelopen jaren aan netwerk heb opgebouwd breng ik mee naar ECFG en ik heb zin om dit netwerk in te zetten voor de verdere groei en ambitie van ECFG. Een vooraanstaande plek blijven innemen in de Brainport arena!

Waar ben je trots op? 

Ik ben trots op het feit dat ik tot de dag van vandaag (en de komende tijd) in staat ben geweest om, met ups-and-downs, dienstbaar te zijn richting ondernemers en hen te helpen dromen te verwezenlijken. Ik ben dan echt trots als ik mijn kennis en netwerk kan verbinden om dit ook echt te realiseren.   

Wat is je motto? 

In de realiteit van snelle veranderingen die om ons heen plaatsvinden is het goed om het volgende motto in het vizier te houden. Al is het maar dat je daarmee sterker je eigen horizon mede kunt blijven bepalen. ‘Control your destiny or someone else will’ (Jack Welch, ex-CEO General Electric).