SDG Quickscan: De invloed van duurzaamheidsprestatie op de toekomst van de onderneming

Een groeiend aantal organisaties gaat maatschappelijk verantwoord ondernemen, waarmee mensen (people), de winstgevendheid (profit) en de invloed op het klimaat en het milieu (planet) worden gebalanceerd. In de praktijk blijkt dat organisaties die maatschappelijk verantwoord ondernemen op lange termijn betere (bedrijfs)resultaten halen dan organisaties die dat niet doen. De door ECFG ontwikkelde SDG Quickscan brengt in kaart hoe een organisatie op het gebied van duurzaamheid scoort en waar kansen liggen.

Met de komst van duurzaamheidsspecialisten dr. ir. Tanya Bakker en Joost Ploos van Amstel heeft ECFG haar dienstverlening uitgebreid en helpt organisaties nu ook bij het bij het identificeren van kansen en bedreigingen op het gebied van duurzaamheid.  Dit doen we met behulp van de zogenaamde SDG Quickscan. Wij maken hierbij o.a. gebruik van de Sustainable Development Goals (SDG’s), opgesteld door de Verenigde Naties. Deze SDG’s zijn universele richtlijnen die het mogelijk maken voor bedrijven om meetbare doelen te bepalen. Ook in de bedrijfscommunicatie kan er op deze manier duidelijk over de voortgang worden gecommuniceerd.

SDG Quickscan

Met de door ECFG ontwikkelde SDG Quickscan brengen wij in kaart hoe een organisatie op de 17 SDG doelen scoort. Voor elk doel heeft de VN specifieke targets vastgesteld en met de SDG Quickscan beoordelen we per doel de status en bijbehorende prioriteit voor de organisatie. De ondernemer ontvangt het SDG-statusrapport met een overzicht van de kansen, bedreigingen en prioriteiten en kan zo gericht werken aan het ontwikkelen van de relevante SDG-doelen.  Daarnaast helpen wij bij het (gesubsidieerd) pareren van bedreigingen en het benutten van de geïdentificeerde kansen. Onze aanpak helpt de organisatie bij het verbeteren van de duurzaamheidsprestatie en daarmee de condities voor een beter (bedrijfs)perspectief.

Duurzame groei voor jouw onderneming

Tanya Bakker komt graag naar je toe om kennis te maken en te laten zien hoe onze aanpak ook jou kan helpen bij de duurzame groei van jouw organisatie. Neem gerust contact met ons op! 

 

 

back

Inschrijven voor de nieuwsbrief

ECFG geeft met enige regelmaat een nieuwsbrief uit. Schrijf je nu in om nieuws en interessante artikelen als eerste te ontvangen.

Blijf op de hoogte!

Vul het onderstaande formulier in

Een moment alsjeblieft...

Bedankt! Je bent nu ingeschreven voor de nieuwsbrief!