Tweede participatie voor ECFG Ventures III: MedEye ontvangt groeikapitaal voor internationale uitrol

Nieuws 7 juli 2024 • 12:59

Eindhoven en ‘s-Hertogenbosch, 8 juli 2024– ECFG (via haar investeringsfonds ECFG Ventures III) heeft een minderheidsbelang genomen in Mint Solutions Holding BV (MedEye). Het is alweer de 2e participatie in dit derde fonds van deze Eindhovense VC-investeerder. MedEye biedt verpleegkundigen tools die hen in staat stellen automatisch medicatie te verifiëren en te registreren aan het bed van de patiënt. Dit doet zij met slimme hardware- en software-oplossingen. MedEye is de enige oplossing op de markt die gespecialiseerd is in toedienverificatie en is hiermee reeds actief bij verschillende verzorgingstehuizen en Nederlandse (topklinische) ziekenhuizen zoals het CWZ, Zuyderland en het Haga Ziekenhuis. De kapitaalinjectie stelt MedEye in staat om uit te breiden naar o.a. Scandinavië en België, waar de eerste ziekenhuizen en verzorgingsinstellingen nu worden aangesloten.

Een revolutie op het gebied van medicatieveiligheid
Voordat een geneesmiddel aankomt bij de patiënt, vinden er verschillende informatie- en fysieke overdrachten in het ziekenhuis plaats. Deze complexiteit leidt soms tot fouten. Gelukkig leiden niet alle fouten tot letsel bij de patiënten, maar het controleren van de juiste medicatie, dosering, patiëntgegevens en tijdstip van toediening is van groot belang. De helft van alle medicatiefouten kan worden gestopt op het moment van toedienen aan de patiënt. Waar ziekenhuizen en zorginstellingen worstelen met personeelstekorten, kan MedEye met haar slimme tooling een oplossing bieden. MedEye vereenvoudigt de workflow van de verpleging, controleert en registreert automatisch alle medicijnen en bespaart de verpleegkundigen tijd. 

Internationale kansen verzilveren 
ECFG is een hands-on investeerder met focus op technologische, innovatieve scale-ups. ECFG biedt advies, begeleiding, kennis en kapitaal, wat de bedrijven in staat moet stellen om te focussen op de verdere groei en waarde-creatie. “Wij investeren graag in bedrijven die naast software ook een hardware oplossing bieden. Hier hebben we onze expertise opgebouwd en dit sluit naadloos aan bij de kracht van de Brainport regio. MedEye is voor ons een interessante toevoeging aan ons portfolio, omdat ze heeft bewezen een unieke oplossing te bieden voor een zeer urgent en internationaal probleem”, zegt Leo van Schijndel, Investment Director bij ECFG. “In Nederland kan MedEye leunen op stevig fundament en hebben de producten zich bewezen. Dit biedt een solide basis om verder uit te bouwen in andere West-Europese landen. Naast het benodigde kapitaal bieden we het ervaren managementteam de structuur en handvatten om deze internationale kansen te kunnen verzilveren.”

Groei versnellen
“In deze tijd van nijpende personeelstekorten in de zorg zien we een snelgroeiende behoefte aan tooling om het verpleegkundig personeel te ontzorgen en tegelijkertijd de foutmarge tot een minimum terug te dringen. De technologie van MedEye geeft invulling aan deze behoefte en genereert hiermee een toenemende belangstelling vanuit de zorg. Met ECFG als investeringspartner worden we in staat gesteld om ons unieke product voor een grotere doelgroep en in grotere oplages uit te rollen, niet alleen binnen Nederland maar ook internationaal. MedEye gaat hiermee een nieuwe groeifase in met een ambitieuze doelstelling. We kijken ernaar uit om samen met het team van ECFG mooie stappen te gaan zetten” zegt Gauti Reynisson, CEO bij MedEye.