Voor elkaar, door elkaar

Nieuws 23 augustus 2021 • 11:48

ECFG gaat verhuizen naar een andere locatie. Het team van ECFG hoeft slechts de straat over te steken om uit te komen op hun nieuwe kantoor; het pand van De Lage Landen in Eindhoven. Dat netwerk een belangrijke, zo niet cruciale, rol speelt weten we bij ECFG al lang maar werd met de zoektocht naar het nieuwe pand weer bevestigd. Investeerder in EVCF II Johan Martens hielp bij de zoektocht naar de nieuwe locatie. En met succes!

ECFG groeit. Het jasje van steen, staal en glas aan de Ten Hagestraat werd te klein. De behoefte om meer ruimte te hebben om klanten te ontvangen ontstond. Net zoals de wens om samen te werken op een grote open werkvloer. Open en transparant, precies dat wat belangrijk is voor ECFG. Verder is er in het nieuwe pand ook meer ruimte om partners als Brainport TechLaw en TAMI te huisvesten.

De ECFG filosofie
De nieuwe locatie is gevonden met behulp van EVCF II investeerder Johan Martens. Hij is partner bij REDEPT Cresa, een onafhankelijke vastgoedadviseur die werkt voor gebruikers van commercieel vastgoed en niet werkt met een traditionele portefeuille waarin hij zelf panden heeft. In huur- of koopprocessen ligt zijn focus dan ook volledig op de belangen van de huurder/gebruiker. Dit zorgt ervoor dat hij met een open blik kan handelen en voorkomt belangenverstrengeling. De markt in Eindhoven kent hij op zijn duimpje. Johan: “ECFG, en met name Hans, ken ik goed. Aan de investeringen die ECFG doet zit ook weleens een vastgoedcomponent waarop ik kan meedenken en sparren. Nu kwam de vraag vanuit ECFG zelf en mocht ik met hen meekijken. De filosofie van ECFG ‘voor elkaar, door elkaar’ kwam ook hier weer tot zijn recht.

Speld in een hooiberg
Het voelde als het vinden van een speld in een hooiberg, het kwam allemaal zo mooi samen. Het huidige huurcontract van ECFG liep af. Ik hoorde dat het pand van DLL beschikbaar kwam, vanuit mijn netwerk, maar er waren ook al andere geïnteresseerden. Ook hier helpt het netwerk van collega makelaars waarmee ik al langer samenwerk. Daarnaast had ECFG een betere uitgangspositie. Dat geluk moet je soms hebben.

Mooiste locatie
Ik durf te zeggen dat dit een van de mooiste, best passende locaties is die ik voor iemand heb mogen aanhuren. ECFG organiseert regelmatig bijeenkomsten, waar ik als investeerder ook weleens voor wordt uitgenodigd, dat kan nu op hun eigen kantoor. Het is een prachtige centrumlocatie, met parkeergelegenheid. Er zijn nauwelijks aanpassingen nodig om het helemaal op de wensen van ECFG  te laten aansluiten. Het pand biedt ruimte aan verschillende manieren van werken. Een grote open kantoortuin, wat synergie tussen collega’s versterkt. Afzonderlijke ruimtes voor de directie.  Vergadermogelijkheden, stilteruimtes en een mooie keuken met hoge tafels, een prachtige plek voor een vrijdagmiddagborrel.”

Vanaf 1 september opent ECFG haar deuren op Vestdijk 57a, 5611 CA in Eindhoven. Kom gerust eens langs voor een kop koffie.