Even ECFG voorstellen: Marc Habraken

Nieuws 26 juni 2019 • 7:00

Even voorstellen
Mijn naam is Marc Habraken. Ik ben een halve eeuw oud, getrouwd met Lianne en we hebben twee zoons en een dochter. We wonen in Schijndel waar ik ook ben opgegroeid. Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en ben van huis uit registeraccountant. Daarnaast heb ik diverse trainingen gevolgd op het gebied van financiering, estate planning, managementvaardigheden en bedrijfseconomische advisering. Ook verdiep ik me in fiscale actualiteiten. In mijn vrije tijd ben ik lid geweest van de junior kamer en op dit moment zit ik in het bestuur van de voetbalvereniging waar ik verantwoordelijk ben voor de jeugdafdeling. Enorm leuk en inspirerend om te doen en ook op een andere manier een bijdrage te leveren. Ook speel ik tennis, bezoek ik graag concerten en hou ik van het Bourgondische leven.

Mijn werkzame leven ben ik begonnen bij Pwc. Het grootste deel van mijn carrière heb ik doorgebracht bij Witlox van de Boomen Accountants. Ik ben daar gestart als opdrachtleider en was uiteindelijk kantoorpartner. Naast mijn werk voor klanten heb ik ook het dagelijkse management van het kantoor in Eindhoven gevoerd.

Hoe lang ben je aan ECFG verbonden en waarvoor kun je vooral bij jou aankloppen?
Vanaf 2015 ben ik verbonden aan ECFG en heb me vooral beziggehouden met financieringstrajecten, begeleiding van overnames en het opzetten van rapportages. Het fijne is dat je kunt werken aan projecten die je zelf in overleg met de klant naar je hand kunt zetten.

Feedback die ik krijg gaat meestal over een goed signaleringsvermogen voor verbeteringen, een sterk analytisch vermogen, praktisch en resultaatgericht, een no nonsens aanpak (met de nodige humor) en goede samenwerking in een team. Je kunt me vooral inschakelen bij:

  • Ondersteuning van DGA en MKB-onderneming op financieel en organisatorisch gebied.
  • Klankbordrol voor meerdere DGA’s.
  • Begeleiding van een financieringsaanvraag en verkoop van een onderneming.
  • Herstructurering (juridisch en fiscaal) van een onderneming.
  • Het opzetten van rapportages.

Waar ben je trots op?
Ik ben niet op één specifiek aspect trots maar meer op het feit ik een bijdrage kan leveren aan voor klanten belangrijke en soms complexe vraagstukken.

Wat is je motto (of tip voor een ondernemer)?
Mijn motto is om altijd jezelf te blijven en als je iets wil bereiken dan lukt het ook!