Even ECFG voorstellen: Jonno van der Donk

Nieuws 10 juli 2020 • 12:29
Jonno van der Donk

We introduceren graag één voor één de ECFG-collega’s. Dit keer Jonno van der Donk, investment manager.

Even voorstellen

Zwemmen in het diepe met een reddingsvest in de aanslag, zo zou ik mijn eerste periode bij ECFG omschrijven. Soms kopje onder, maar altijd een kopje koffie om je weer boven te laten drijven. Het helpt enorm om in deze snelle business mijn weg te vinden.

Ik ben Jonno van der Donk, 25 jaar oud en woon in Nijmegen waar ik ook mijn studies heb afgerond aan de Radboud Universiteit. Ik sport en kook graag en vind mijn vertier door gezelligheid met vrienden.

Hoe lang ben je aan ECFG verbonden en waarvoor kun je vooral bij jou aankloppen?

Op dit moment ben ik zo’n twee maanden betrokken bij ECFG en ben dus midden in de coronaperiode aangenomen. Bij ECFG zijn we immers niet schuw wanneer er donkere wolken boven de economie hangen, maar acteren we juist anticyclisch. Deze houding staat me enorm aan en daarom ben ik trots dat ik bij ECFG mijn carrière heb mogen starten.

Met een achtergrond in de bedrijfskunde (Master Innovation & Entrepreneurship) en rechten (Master Ondernemingsrecht) val ik bij ECFG met mijn neus in de boter. Ik krijg energie van het helpen van ondernemers bij de groei van hun business; vooral wanneer er een flinke dosis creativiteit bij is gewenst of gemoeid. Bij mij kun je dus aankloppen met je juridische, bedrijfskundige en ondernemingsvragen, maar ook voor een onderonsje over andere zaken sta ik zeker open.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op het feit dat ik in mijn studententijd ook nog altijd mijn eigen bedrijfje heb gehad, waarin ik met een team van vijf man online marketing verzorgde voor bedrijven. Ook daar haalde ik veel energie uit.

Wat is je motto?

Mijn motto is: alles wat je aandacht geeft groeit. Vergeet niet dat wanneer je ergens energie in stopt er altijd wel iets uitkomt. Ook al is de weg naar je doel soms lang en is het pad soms bijna niet te zien, wanneer je het aandacht geeft, gebeurt er altijd wel iets!